Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Po zapojení 8GB RAM - BSOD

Tvá generace je charakterizovatelná tím, že se ukvapuje, nestuduje problémy do hloubky a nemá výdrž a tah na branku. Výsledek vidíš sám - už chceš "jen" vrátit vše do původního stavu.

edit: ještě před tímto bych otestoval jen ty nové moduly (pokud jsi to už neudělal, aby nakonec nebyly vadné). Zároveň taky zkontroluj, že všechny moduly sedí, jsou řádně zacvaknuté a v soklech není bordel/prach.

0. Zapomeň na Windows. Nestartuj do nich, ber je jako by vůbec nebyly. Používej pouze Linux liveCD, Memtest86 apod. dokud neprojdeš bodem 3. (disk s OS klidně úplně vypoj)
1. Osaď všechny moduly
2. postupně snižuj časování RAM na standardní JEDEC (2400/2133/2000/1800/...) hodnoty, vypni "Auto". Pokud nevíš jak, ptej se.
3. Každý krok změn otestuj Memtestem. Jakmile se objeví chyby viz obr. níže, rovnou restartuj a vrať se do bodu 2.
4. Jakmile projdeš memtestem, můžeš nastartovat Windows. Ve Windows spust jako správce sfc /scannow a spouštěj jej stále dokolečka, dokud bude vypisovat, že něco opravil.
5. Pokud bude vše opraveno, a přesto Windows pojedou pomalu, je ještě něco špatně s nastavením BIOSu. Co, to budeš muset odhalit sám, nebo se optat toho, kdo ten PC skládal.

[memtes10.jpg]

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny