Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kde najít drivery na IPIBL-LB a zprovoznit AHCI?

Včera jsem vyzkoušel doporučený postup a zde jsou výsledky:

1. Balíček kontroly Windows Update pro Windows Vista 32 bit - chyba 0x80070424 (asi kvůli chybějící službě Windows Update jako takové).
2. bitsadmin.exe /reset /allusers - OK, sfc /scannow - nalezl nějaké chyby a uložil je do WINDIR\LOGS\CBS\CBS.log, který ale nelze otevřít kvůli odepřenému přístupu.
3. DISM.exe - Příkaz nebo program neexistuje.

Jelikož služba Windows Update na daném PC nefungovala a nebyla nikde k nalezení i když byla normálně v seznamu služeb a bylo ji možné stopnout, zakázat, povolit, spustit, začal jsem tušit zradu ve skriptu od ledního brtníka:

net stop bits
net stop wuauserv
regsvr32 /u wuaueng.dll /s
del /f /s /q %windir%\SoftwareDistribution\*.*
del /f /s /q %windir%\windowsupdate.log
regsvr32 wuaueng.dll /s
net start bits
net start wuauserv
wuauclt.exe /resetauthorization /detectnow
pause

Nastudoval jsem si příkaz regsvr32 a pak zkusil zaregistrovat wuaueng.dll. Samozřejmě, že všechno proběhlo v pořádku a Windows Update se objevil v seznamu služeb. Asi jsem pří pokusech s daným skriptem službu odregistroval a pak ji zapomněl zaregistrovat nebo jsem daný řádek nedopatřením přeskočil.

Poté jsem se vrátil na krok 1 spustil Balíček kontroly Windows Update pro Windows Vista 32 bit, který nalezl a spustil KB947821 a ta se začala instalovat. Zasekla se na cca 80-90%, ale disk neustále šrotil, tak jsem to nechal do rána a ráno byla instalace nainstalována. Restartoval sem PC a spustil normální Windows Update, který již 3 hodiny vyhledává aktualizace.

Nevím, jestli jej pár hodin nechat hledat nebo zase aplikovat výše uvedený skript, který jsem vlastně nikdy neaplikoval do konce a bez chyb, případně ručně nainstalovat potřebné aktualizace dle návodu na https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-update/updates-not-working-it-has-been-searching-for/92cd6922-17f6-4730-b46b-91a480b95dd3?msgId=1ef00080-91e9-4ffa-a5a3-92f6ecd69c32&auth=1?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny