Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 5-bay hot-swap disková šachta - scsii na sata

Ahoj,

povalují se mi doma doma diskové šachty s hot-swap rámečky ze starých serverů. Jsou bohužel na staré SCSII disky a chtěl bych je předělat na SATA. Měl by někdo nějaký návrh, jak nahradit ty celý ten hot-swap panel s SCSII konektory za konektory SATA? Nejjednodušší řešení mě napadá dát tam klasicky jenom kabely a prodlužováky na napájení s tím že když budu chtít disk za chodu vyměnit, budu muset disk vytáhnout a kabely odpojit. Problém je že to zabere hromadu místa ale hlavně to tam nedostanu kvůli větráku, který tam zavazí, ale dát pryč jej nemůžu, nebo by se tam ty disky uvařily.
Má někdo nějaký nápad? Předem za každý děkuji :)

Přeji hezký den

Předmět Autor Datum
Jendoduše to nepůjde, musel bys vyměnit celý backplate, a to asi nic pro sata neseženeš, ale musel b… poslední
touchwood 28.09.2017 10:05
touchwood

Jendoduše to nepůjde, musel bys vyměnit celý backplate, a to asi nic pro sata neseženeš, ale musel by sis nechat vyrobit - cena by byla vyšší, než nového aftermarketového HS cage pro běžné ATX skříně.
S ohledem na to, že SCSI je sběrnice, tak by TEORETICKY šlo udělat to, že z toho SCA2 konektoru, který tam pravděpodobně je, uděláš někde na backplate konverzi na několik linek SATA, tj. že přes něj pošleš jak napájení (to už tam je), ale do jednotlivých pinů pošleš postupně několik SATA portů. Problém je v několika věcech:

1. je to sběrnice, tj. budeš muset postupně přerušovat jednotlivé SATA dráhy ZA místem, kde budou "mizet" do jednotlivých pozic, aby nedocházelo k odrazům na vedení
2. budeš muset najít nějaké staré konektory místo disků a nějak je do HS šuplíku vlepit/vmontovatm z nich pak vytáhnout příslušný SATA port a napájení, navíc se pak do šuplíku vejdou nejspíše už jen 2,5" HDD
3. nikdo ti nezaručí, že to takto celé bude (spolehlivě) fungovat - já bych to takto určitě bastlit nechtěl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru