Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čočka zadní kamery

Zdravím,
vlastním mobil značky GSMART Roma R2 u kterého mám poškrábanou čočku zadní kamery. Boužel je prakticky nemožné sehnat na tento typ náhradní díly, a do autorizovaného servisu přímo od výrobce se mi to posílat nechce ať už z důvodu času, který by to zabralo, tak případné vysoké ceny spojené s shippingem atp.
V mobilech se tolik nevyznám, aspoň ne v jejich HW. Chci se zeptat, zda jsou u telefonů jakési "typy" čoček, kterou používá většina výrobců mobilů (jde mi o rozměry čočky), totiž zda by bylo možné koupit čočku od jiného výrobce podle toho jestli by pasovala do mého, nebo je pro každý typ mobilu i specifická čočka.
Stáří telefonu cca 5-6 let, tudíž bez záruky. I přesto je mobil stále v dobrém stavu.

Pokud by byla tato možnost pasé, přemýšlel jsem že si na Vánoce pořídím nový mobil, tak bych byl rád za případné návrhy do takových 8k. Díval jsem se na Huawei P8 Elite / P9 Elite / P10 Elite, ale bylo zde pár negativních recenzí které mě od nich odrazují, tak bych rád znal subjektivní názor.
Hlavní požadavky - kvalita fotografií, výdrž baterie, hry ani nic takového moc nehraji, maximálně nějaké sociální sítě..

Předem všem děkuji za rady a odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jdi do P10 Lite. poslední
Nip 07.10.2017 13:35
Nip

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru