Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AMD Ryzen 7 1700 vs Intel i7 7700

- DLE MNE "Gaming + PRO", IntelCoofeLake i7@8700 6C|12T = 6Cores/srdci + 12Threads - coz ti da 12x' logickych procesoru'.
- CLake ma rychlejsi core (o proti RYZENU = v aplikacich co podporuji exlusivne 4C bude i inetel i5 rychlejsi jak RYZEN@1800X) i presto ze maji tusim stejné [L3 caché], s Intel i7 @Coofe budes, nebo nebudes potrebovat UPgrade dobrych 3-5 let a stale budes konfortne tento procesor pouzivat.
TiP ~ V Pripade ze chces, nebo planujes i 'Overclocking', tak zakup zakladni desku s CHIPSET Z370

- Co se tyka "HER|Gamming", kdyz se budu drzet (jak jsem jiz zminoval) kuprikladu STEAM, vidis ze Intel opravdu AMD predhani, kdyby se meli vyvojari drzet jen tohoto faktu tak by urcite uprednostnovali travit cas (platit$, pracovat na novych algoritmech, menin graficky motor ENGINE) optimizaci hry na Intel nez na 16 Core RYZEN :
* 8Core, 16Core nereprezentuje ani jedno celé %

[POCET % UZIVATELU Intel & AMD]
[79917-steamcpu-png].

[POCET SRDCI PROCESORU]
- 4X Core v poctu uzivatelu jasne vede (pripominam ze jde jen o STEAM, ale UPlay, nebo Origin ma prakticky ty samé resultats..).
[79918-ncores-png]

- Co se tyce RENDING softweru, je uz hodne hodne rozdilné, kazdy SW je otimizovany jinak, pouziva jiny codec a podobne, ale "teoreticky" kdy melo vse fungovat tak jak ma by pocet Cores navic daval smysl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny