Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC pro rodiče

Díky všem za reakce.
Právě jsem se mrknul na to, kolik potřebují místa v současnosti: disk rozdělen na dva oddíly a dohromady je zabráno necelých 80GB a to vč. systému W7 SP1 64-bit. Takže 128GB by mělo teoreticky ještě nějakou dobu stačit. Mají tam uloženo jen cca 5GB fotek, 24GB filmů a 5GB instalaček různých programů, které tam být nemusí. Pokud tedy SSD příliš nezvýší cenu, jsem pro něj také. Současný disk bohužel použitelný nebude - je to hroznej chroustal - strašně dlouho trvá než něco načte a vydává při tom nepěkný zvuky. I když asi funguje, radši už bych ho nepoužíval.
Jinak debata o důchodcích neměla vítěze, tak jen upřesním, že je to tak jak jsem psal na začátku - nejsou ještě šedivý a senilní, ale na PC si max. vyhledají něco na webu, pustí nějaká videa (občas film, ale hlavně na webu), vyřídí mejly a dvakrát třikrát týdně zavolají na skype. To je vše. Na nic víc PC nepotřebují a nepoužívají.
V současné době mají Pentium Dual-Core E5700 3.00GHz a 4GB RAM na desce Gygabyte GA-G41MT-S2 (rev. 1.3). Je to ale nějaký vyřazený firemní kus, takže má za sebou určitě necitlivé užívání, téměř žádnou správu a údržbu a nejspíš víc než 10 let. Chtěl bych, aby poznali rozdíl v rychlosti, aby se nesekal skype (i když to je možná rychlostí připojení), ale vše v míře s ohledem na způsob užívání a přijatelnou cenu a hlučnost.
Samozřejmě počítám s tím, že PC by mělo zase nějakou dobu šlapat bez nutnosti investic do HW.
Ještě se jdu mrknout na tu sestavu co sem dával sambilionk.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny