Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC pro rodiče

Zdravím místní profíky,

potřebuji pro rodiče (čerstvě v důchodu) nové PC. Potřebují si přečíst web, pustit z webu videa a skypovat. Při práci na PC nejsou nijak rychlí, ale u současného PC i oni musí čekat na odezvu, takže by to mělo být aspoň trochu svižné. Na CZC jsem vybral tohle (https://www.czc.cz/hp-290-g1-mt-cerna_5/220809/produkt), které by jim dle mého názoru mělo stačit a cenová hladina je přijatelná (cca těch 10-12k).
Chci se ale zeptat, jestli by mi někdo zkušenější neporadil třeba lepší alternativu, případně sestavu z jednotlivých dílů, pokud se na tom ušetří nebo se poskládá optimálněji. Určitě totiž nepotřebuji např. opt. mechaniku, kterou bych radši vyměnil za čtečku karet. SSD by taky možná nebylo špatné, pokud rapidně nezvýší cenu - moc úložného prostoru nepotřebují (systém, základní programy, pár fotek - zítra zjistím přesněji). Nemám problém si celou sestavu fyzicky poskládat, ale nejsem si jistý optimálním výběrem všech komponent.
Zkusil jsem si to jen cvičně sám poskládat z podobných komponent jako má to HPčko, ale vyšlo mi to ve výsledku za vyšší cenu, což mě trochu překvapilo, protože jsem očekával spíše úsporu. Proto se obracím s prosbou o pomoc na zkušenější.
Ještě jedna věc, PC je v podstatě v samostaném pokoji (opuštěný dětský), ale pokud nebude moc hlučné, tak to bude super. Netřeba to ale hrotit.

Předem děkuji
Jura

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny