Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem obrovská spotřeba CPU při síťovém přenosu

Ano spotřebu měřím přes Hwinfo64 Nebo Hwmonitor (stejný název, jiný program, jeden win,jeden mac) . Spotřeba grafiky je nula, jinak bych ji napsal.

14W v absolutních číslech není obrovská(umí i package 90W, GT 45W, IA 28W), ale zdá se mi obrovská k tomu, že notebook nic nedělá (IA 0,,GT 0 Package 4W) a jen má přenášet přes síť a rázem je 1 jádro vytíženo na 100% a jedno na 25%, z toho (4W IA) + něco bude uncore, celkem rozdíl 4W - 14W je celkem silný jen pro přenos.

Na tom cílovém notebooku při přenosu tvoří zatížení Interrupts/"Systémová přerušení" 20% (2jádro+HT, tedy asi to bude 80% jádra pro přepočet to čísel OS X). Také se zatíží, ale 7.5W-3.3W je rozhodně méně. Mám také tušení že adaptér se mnohem víc hřál, když byl na macbooku (a to jsem přenášel asi jen 15GB ale během hodiny, tedy rychlostí 60MB/s to vychází na jednu čtrnáctinu aktivního času přenosu) než adaptér na windows (mají jen jiný tvar, jinak natočené porty, ale elektronika stejná)

PS: čísla zátěže mohou být zavědějící kvůli odlišným frekvencím procesoru (jednak skutečné v době testu a zadruhé v charakteristické pro daný CPU)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny