Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem obrovská spotřeba CPU při síťovém přenosu

No dobře, tak GT Cores má spotřebu 0.05-0.2W. Dobrá poznámka, že USB adaptér topí také (v OS X víc než na win!). Principiílně intel i918-LM (nebo jinak) integrovaná síťovka taky asi musí topit, ale řekl bych že díky optimazaci (a umístění v PCH nebo SOC CPU) bude mnohem nižší.

Kdybych byl iOvce, tak bych si býval koupil Thunderbolt to gigabit adaptér, cena je překvapivě podobná ( 450Kč), možná (jolanda ví) by to topilo méně. Má to však jednu nevýhodu: Thunderbolt(ne jen obyčejný mini displayport) má dost málo notebooků a za druhé bych postrádal 3 USB 3.0 porty, které se hodí, jelikož Apple má jen 2 USB porty <nepočítám "revoluci" s USB-C porty>).

Antivir nevedu a nic navíc s applem nic během přenosu nedělám, nic se na obrazovce nemění(protože ho přenos zahajuji z cílového PC.). Ale neznám OS X natolik, abych mohl tvrdit, jestli tam nějaký integrovaný skener ty data nějak nezkoumá. Například na cílovém PC zůstává CPU na idle frekvenci 800MHz. Na apple jsem neměřil (a tedy ani neuzamkl na nejnižší 800/1200MHz) frekvenci počas přenosu.

PS: ještě jsem nezkoušel chování v Windows na tom macbooku, jak to tam bude probíhat, to je zajímavý nápad, díky process exploreru bych mohl určit i konkrétní thread daného "pr0cesu" System, na applu nevím jak na to.
Opakuji, že směrodatná spotřeba ja package power. Ta vyšší hodnota (než package o 1-3W) nevím co má znamenat, ale uvedl jsem ji. V programu hwmonitor (OS X) je nesmyslně pojmenovaná jako Core 1, pak je tam ještě hodnota Core 4, která má vždy hodnotu pomlčka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny