Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem integrovaná zvukovka nebo její ovladače - zamrznutí systému

Deska s n-force2 čipsetem od MSI. Vždy když ukončím přehrávání DVD-videa zamrzne systém. Zkusil jsem ten HDD s instalací použít na jiné desce se stejným čipsetem, která jinak funguje bez problémů. Trochu se něco doinstalovával film se spustí, ukončení a zase zamrznutí. Vypadá to na softwarovou chybu. Zkusil jsem znovu nainstalovat systém (původní) a pak přidávat ovladače a programy a po každém přidání vyzkoušet jestli funguje. Nemusel jsem čekat dlouho - jsou to ovladače zvukovky (ac97). Když ji vypnu v biosu a přidám neintegrovanou do pci funguje perfektně. Je to v podstatě i řešení problému.
Zajímalo by mě jen jestli je to opravdu problém softwarový, nechce se mi věřit že ovladač zvukovky stážený přímo z webu výrobce by byl chybný i když je to starší deska. Zkusil jsem i jiné, ale asi by to chtělo na čerstvou instalaci. Časem na ni taky dojde.
Je to deska K7N2 delta2 LSR, odkaz tady - http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&pr od_no=596&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=89#
Nemůžete mi doporučit nějaké alternativní ovladače, mám zkusit něco od jiných firem nebo dá se najít něco přímo od Realtecu? Děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
operační systém - windows XP
zdenekhribek 06.06.2008 12:29
zdenekhribek
ani ovladače přímo od realtecu nepomohly, vykašlu se na to a dám tam jinou zvukovku!!!
zdenekhribek 06.06.2008 13:25
zdenekhribek
Myslím že to je rozumné řešení. Také přehazuji prastarou SB128PCI vždy do nového počítače, stejně má… poslední
janík 06.06.2008 13:34
janík

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru