Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem integrovaná zvukovka nebo její ovladače - zamrznutí systému

Deska s n-force2 čipsetem od MSI. Vždy když ukončím přehrávání DVD-videa zamrzne systém. Zkusil jsem ten HDD s instalací použít na jiné desce se stejným čipsetem, která jinak funguje bez problémů. Trochu se něco doinstalovával film se spustí, ukončení a zase zamrznutí. Vypadá to na softwarovou chybu. Zkusil jsem znovu nainstalovat systém (původní) a pak přidávat ovladače a programy a po každém přidání vyzkoušet jestli funguje. Nemusel jsem čekat dlouho - jsou to ovladače zvukovky (ac97). Když ji vypnu v biosu a přidám neintegrovanou do pci funguje perfektně. Je to v podstatě i řešení problému.
Zajímalo by mě jen jestli je to opravdu problém softwarový, nechce se mi věřit že ovladač zvukovky stážený přímo z webu výrobce by byl chybný i když je to starší deska. Zkusil jsem i jiné, ale asi by to chtělo na čerstvou instalaci. Časem na ni taky dojde.
Je to deska K7N2 delta2 LSR, odkaz tady - http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&pr od_no=596&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=89#
Nemůžete mi doporučit nějaké alternativní ovladače, mám zkusit něco od jiných firem nebo dá se najít něco přímo od Realtecu? Děkuji za pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ani ovladače přímo od realtecu nepomohly, vykašlu se na to a dám tam jinou zvukovku!!!
zdenekhribek 06.06.2008 13:25
zdenekhribek
Myslím že to je rozumné řešení. Také přehazuji prastarou SB128PCI vždy do nového počítače, stejně má… poslední
janík 06.06.2008 13:34
janík

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru