Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem monitor srší, prská- kabel

LCD monitor, stačí se dotknout napájecího kabelu a vevnitř v konektoru začne sršet, nebo prskat a vypne se. Stalo se mi to i při zapnutí monitoru, kdy se při stisknutí zapínacího tlačítka nepatrně pohnul, začal sršet a nefungoval. Teď jsem kabel pořádně zafixoal a zatím funguje. To sršení je zkrat? Jiskření? Nemůže vyhořet když nejsem doma?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to blby kontakt a prerusuje sa, moze byt roztiahnute kontakty na samotnom konektore alebo ale aj… poslední
MM.. 09.10.2017 14:38
MM..

Je to blby kontakt a prerusuje sa, moze byt roztiahnute kontakty na samotnom konektore alebo ale aj na plosaku v monitore utrhnuty spoj. Pozri si poriadne ten konektor (predtym vypnut zo zastrcky!) a pripadne zmackni nejake kontakty k sebe ak sa da. Moze byt aj ulomeny drat v kabli. Vyhoriet by si nemal ale sposobuje to rusenie v sieti a aj to zariadenie moze odist kvoli tomu, je dobre najst pricinu. Prip. tazko je aj garantovat ze ak to je nalomeny drat ze tam raz nenastane aj skrat ked sa to vsetko spali vnutri, a potom uz by to mohlo aj horet (ak by ten skratovy prud kvoli nejakym prechodovym odporom nebol vacsi ako vypinaci prud istica).
Alebo vymen ten napajaci kabel za iny ci sa to zlepsi. Tie kable maju ludia typicky na tony v suflikoch ptz ku kazdemu zdroju je to prilozene.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru