Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem sekání zvuku a obrazu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na:
Moje sestava je: základní deska ASUS MAXIMUS VIII HERO - Intel Z170
Cpu i7-6700k, operační pamět Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2133
HDD black 2TB
Zdroj 750w seasonic prime gold
Windows 10
Grafická karta gtx1080 ti asus oc verze
Do července všechno fngovalo jak má. Poté jsem aktulizoval bios + koupil gtx1080 ti asus oc a tím to začalo. Ve hře world of tanks i battlefield 1 se nepravidelně seká obraz+zvuk 1,2 sekundy. Zajimavé je, že u wolrd of warships jsem nikdy tohle nezaznamenal. Takže je to divné, že jsi to vybíra zrovna nějaké hry.
Zkoušel jsem vyměnit, zdroj,HDD i operační pamět a nic. Grafickou kartu jsem vyměnil za amd r9390 a sekání zvuku ustalo, ale sekání obrazu sem tam bylo. Takže těřko řící zda by mohla být grafická karta problém s deskou.
I bios jsem zkoušel vrátit na původní verzi nebo za nový a nic. I veškeré ovladače jsem zkoušel. Takže nevím zda základní deska nebo cpu není na vině. I když by to byla dost velká náhoda, že při změně grafické kartě by se to zrovna stalo. Ještě mě napadá fyzické poškození. Ovšem manipuloval jsem s grafickou kartou jen v prostoru 1 pci express slotu, tedy úplně u cpu a žádného poškození jsem jsi nevšimnul, nejsou tam ani kondenzátory nebo čipy. Ale zase kdyby byla deska nebo cpu poškozeno, nechovalo by se tak pc u všech her a ne že na lodích se nic nedeje. Dík za radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Skor skusaj dat na povodny stav ten windows, alebo skus nacisto nainstalit tu povodnu neaktualizovan…
MM.. 09.10.2017 21:36
MM..
Ne mám vše legální jako hry. A windows mám čistý+ všechny ovladače. Grafické ovladače i audio prostě…
Tomáš červený 09.10.2017 21:55
Tomáš červený
Jen doufám, že jsem při výměně gtx něco neudělal s deskou, i když nevím zda u pci express slotu je n…
Tomáš červený 09.10.2017 21:57
Tomáš červený
Nejake oneskorenie je skor SW problem v nejakych ovladacoch, ale moze to byt aj nejaky HW problem to…
MM.. 09.10.2017 22:02
MM..
Disk mám právě nový. No ještě ten bios bych mohl zkusit načíst do původní podoby. Se po aktulizaci b…
Tomáš červený 09.10.2017 22:03
Tomáš červený
Tak skus disk stary. Novy neznamena automaticky dobry. Po aktualizaci biosu to urobi to co nejaky ci…
MM.. 09.10.2017 22:06
MM..
Aha no zkusím jestli se to znova objeví. No právě, že to dělalo na starém HDD tak jsem koupil nový a…
Tomáš červený 09.10.2017 22:08
Tomáš červený
No a pokud by to bylo HW chybou i třeba fyzickým poškozením, je možné ze po 1 zapnutí pc to nedělá a…
Tomáš červený 09.10.2017 22:10
Tomáš červený
Hlavne ten avast ked mas teraz vypnuty tak uz ho nikdy nezapinaj. A ak mas v ovl.panely - energia -…
MM.. 09.10.2017 22:13
MM..
Tak hlavně tedka to už nedělá ani po restartu pc a znovu zapnutí. Avast je zapnutý, možná to bylo au… poslední
Tomáš červený 09.10.2017 23:30
Tomáš červený

Skor skusaj dat na povodny stav ten windows, alebo skus nacisto nainstalit tu povodnu neaktualizovanu Win verziu. A ovladace povodne. A ak si mal nejake antiviry alebo ine veci tak odinstaluj.Ak ta hra bola nejaka ilegal s krekom tak mas tie win zavirene.
(.. menil si amd za nvidiu takze tam moze byt nejaky maglajz v ovladacoch v tych Win, skus pripadne aj nejaky remover nejakych amd ovladacov apod ja zhlavy neviem jake existuju removery ja take zmeny v HW nerobim)

Ne mám vše legální jako hry. A windows mám čistý+ všechny ovladače. Grafické ovladače i audio prostě všechno jsem zkoušel. Starší novější verze. A windows jak jsem instaloval na nový HDD už tam byla gtx1080 ti takže amd tam ani nebylo, aby tam byl nějaký bibec, Můžu zkusit ještě ten avast vypnout nebo odinstalovat, ale před tím jsem ho měl taky a nic.
Tedka zajímavé, battlefield 1 30 minut a zatím nic. Mě to připadá, že to dělá jak kdy, někdy nic a až restartuji pc tak se to zase projeví. Vždy štěstí na záhádné vady pc.

Jen doufám, že jsem při výměně gtx něco neudělal s deskou, i když nevím zda u pci express slotu je něco co lze poškodit. Nebo myslíš, že by to klidne mohlo způsobovat i kdyby byla deska čistě jen třeba někde škrábnuta?
Ještě mě napadá, že abych mohl vyměnit grafickou kartu musel jsem vytáhnout i napájení 8 pin cpu. Ale že bych to poškodil to nevím.

Nejake oneskorenie je skor SW problem v nejakych ovladacoch, ale moze to byt aj nejaky HW problem to sa neda tipovat tazko riesit nejake nahodne oneskorenia. Ale v prvom rade by som nainstalil ciste win aktualne a len spravne ovladace chipset a grafika a zvukovka a LAN, a potom len hru a nic ine, ziadne avasty tam necpi vobec nikdy, a skusit hrat. Do BIOSu load defaults a save&exit, hlavne po flashi by som to preistotu urobil nech tam neni nejaky bordel v nastaveniach. Inac to sa tazko tipuje co to moze byt, moze to byt cokolvek. Trebars aj disk, otestuj si cely povrch disku v HD Tune, error scan, odskrtnut quick.. Tazko povedat.

Aha no zkusím jestli se to znova objeví. No právě, že to dělalo na starém HDD tak jsem koupil nový a taky to dělalo. Tedka zatím 1 hodinu hraju a nic. Ještě jsem dneska aktulizoval graficky ovladač nvidia. Ale že by až po 3 měsících našla nějakou chyba, kterou by objevila ta se mi moc nezdá.

Tak hlavně tedka to už nedělá ani po restartu pc a znovu zapnutí. Avast je zapnutý, možná to bylo audio driverem realtek nějaký špatný ovladač. Asi se budu řídít heslem když pc funguje nic neupgradovat kromě windows.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru