Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blikání obrazu, nefunkčnost driverů

Zdravím, normálně vše okolo PC dokážu vyřešit, ovšem s tímto jsem se setkal poprvé a ani ne netu obecně jsem nic nenašel. Začalo to asi předevčírem. Zapnul jsem ráno PC a vtom mi začal blikat obraz, jakoby se vypínat (dopředu Vás ujištuji, monitorem to není). Zkrátka bliká, vypíná se a zapíná. Stačí abych pohnul myší nebo zapl prohlížeč a obrazovka bliká jak střelená. Potom vidím jen černo a na obrazovce pouze myš. Ctrl + Alt + Del, jakoby fungoval, ale nic se nezobrazí. Občas PC funguje (jako teď) uplně normálně, provozovat na něm jde bez problému, ale většinou po restartu funguje tak jak popisuju. Když zrovna bliká tak občas se dole v pravo zobrazí hláška že Driver přestal fungovat a že se použije nějaký default Windows driver. Ten funguje zase chvíli a pak to zas začne blikat atp. Reinstall Win 10 jsem prováděl 2x, nepomohlo. Reinstall driverů jsem prováděl, nepomohlo. Začalo to z ničeho nic, nic jsem v tu dobu neinstaloval, nestahoval, jen pracoval. Safe mode funguje uplně bez problému, přes něj sem zkoušel i čistou instalaci Radeon driveru... Zkoušel jsem i reset bios, přehodit pamět, přehodit jiný Sata kabely. Absolutně netuším co by to mohlo být, na internetu jsem našel problémy které se mého problému netýkaly ikdyž byly popisovány podobně. Windows na SSD disku. Teploty v normě. Viry žádný, projeto MBAM, Avast, Roque Killer, Windows Defender. Díky za případnou pomoc, specifikace dole.

WIN 10 PRO
CPU: AMD FX 6100
GPU: R9 290
MB: Asrock 980DE3/U3S3
RAM: 1x Kingson HyperX Fury 1866mhz 8Gb
Zdroj: OCZ ModXStream 600W
SSD: ADATA SP550
HDD: WD 500GB
Změna kategorie, původně: PC sestavy (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak grafika vyměněna a stále stejný problém...
Ymire 10.10.2017 15:45
Ymire
Grafika vymenena za co? Zdroj PC si skusil iny? V BIOSe mas defaults? Napajaci kabel do monitora si…
MM.. 10.10.2017 16:10
MM..
Grafika vyměněna za jinou grafiku. Jiný zdroj teď u sebe nemám. Default BIOS. Zkusil sem i jinej mon…
Ymire 10.10.2017 16:32
Ymire
Ide o to zistit kde je zavada, a to niekedy clovek by niesol PC aj cez pol dediny aby to zistil :) K…
MM.. 10.10.2017 16:37
MM..
Ok, tak prave pisu z linuxu. Bez hacku, neorientuju se tu v nastaveni. Jede to bez problemu takze co…
Ymire 10.10.2017 17:07
Ymire
Moze byt ze mas nejaky vadny harddisk, alebo nejake blbe ovladace v tych Win. Ale stale je mozny aj…
MM.. 10.10.2017 17:26
MM..
Oukej, 4x restart Win 7, bez problemu, jeden start Win 10 a zase to blikani, tentokrat teda ani nena…
Ymire 10.10.2017 17:42
Ymire
Moze byt problem aj len v tych W10 resp. v ovladacoch ktore si tie W10 do seba automaticky natahuju…
MM.. 10.10.2017 17:53
MM..
Neni problem, zkusim install bez pripojeni. poslední
Ymire 10.10.2017 17:54
Ymire

Grafika vyměněna za jinou grafiku. Jiný zdroj teď u sebe nemám. Default BIOS. Zkusil sem i jinej monitor. Ne zástrčku sem nezkoušel. Ne Linux jsem nezkoušel. RAM mám jen jednu a ano dal jsem jí id o jiných slotů. Linux zkusim ale nemám v plánu nosit PC přes půl baráku.

Ide o to zistit kde je zavada, a to niekedy clovek by niesol PC aj cez pol dediny aby to zistil :) Ked nemas iny zdroj na test tak zacni trebars tym linuxom, www.ubuntu.cz v sekcii stahout je navod ako to dat na USB stick, z toho nabootovat, ci to bude blikat aj tam. Ak ano tak rovno zhanaj si pozicaj niekde iny zdroj. A aj nejaku inu RAM na test mozno by som skusil. Ale skor zdroj.

Ok, tak prave pisu z linuxu. Bez hacku, neorientuju se tu v nastaveni. Jede to bez problemu takze co myslis ze by to mohlo byt? Jinak zkousel jsem restartovat PC nekolikrat abych vedel ze to zase neni funkcni jenom na chvili, Win mi nenajede ale Linux jo.

Moze byt ze mas nejaky vadny harddisk, alebo nejake blbe ovladace v tych Win.

Ale stale je mozny aj HW problem ptz linux nemusi podporovat 2D HW akceleraciu plochy a ovladace Win vyuzivaju grafiku naplno a skape to az potom ked sa grafika vyuzije naplno apod. Ale ked ti zrazu nenajede vobec WIn tak moze byt aj HDD/kabel k HDD apod.

Oukej, 4x restart Win 7, bez problemu, jeden start Win 10 a zase to blikani, tentokrat teda ani nenajel a hned po prihlaseni zcernala obrazovka. Tudiz bych to videl na chybu disku. Mam hodit Win 10 na HDD a vyzkouset jak se to bude chovat?

Moze byt problem aj len v tych W10 resp. v ovladacoch ktore si tie W10 do seba automaticky natahuju (si pisal tusim v dotaze ze si skusal cisty install Win?) mozes skusit cistu instalaciou W10 a bez pripojenia internetu najprv ci funguju ovladace ktore tam nainstalis ty rucne ale si musis najst ku grafike spravne a k doske ak nie su pre W10 tak to mas blbe.
(... mozes ale aj skusit cistu instalaciou W10 na iny disk a normalne s internetom)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru