Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přečtení vadných sektorů z microSD karty

Nemá někdo nějaký nápad, jak co nejlépe zkopírovat microSD kartu 64 GB s vadnými sektory na novou microSD kartu 128 GB a nejlépe se zachováním původních časových údajů? Zatím jsem ji zazálohoval na PC, ale při kopírování jsem musel několikrát přeskočit vadné soubory, nyní po různých testech se v PC vždy na chvilku objeví, ale při pokusu o kopírování přes TC na jinou kartu začne hlásit chyby a zmizí ze seznamu disků. V původním telefonu je normálně viditelná a použitelná.

Napadlo mě zkusit zkopírovat data přes TC, ale k PC připojit přímo telefon s původní kartou a do PC čtečky dát novou kartu nebo naopak, k telefonu přes OTG připojit čtečku s novou kartou a nějakým programem okopírovat soubory, ovšem netuším, jestli některý z Android souborových manažérů umí okopírovat všechna data a zachovat přitom časové razítko.

Také mě napadlo, jestli by nešlo kartu naformátovat a pak ji nějak obnovit s kompletním zachováním dat, jelikož podle https://blog.ijacek007.cz/Blog/jak-otestovat-pametovou-kartu-zda-neobsahuje-chyby pomalý formát vadné sektory obnoví a rovněž obnovení zformátovaného média je v principu možné, ovšem netuším, na jaké úrovni a s jakou časovou náročností. Samotné vyhledávaní smazaných souborů na disku je k ničemu, potřeboval bych v rozumném čase obnovit celou celou strukturu a dokázat přečíst i vadné soubory.

Moc času na to všechno nemám, musím něco vybrat a stihnout to vyzkoušet za dnešní večer a noc.

[80049-error-microsd-64gb-png]

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny