Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přečtení vadných sektorů z microSD karty

Nemá někdo nějaký nápad, jak co nejlépe zkopírovat microSD kartu 64 GB s vadnými sektory na novou microSD kartu 128 GB a nejlépe se zachováním původních časových údajů? Zatím jsem ji zazálohoval na PC, ale při kopírování jsem musel několikrát přeskočit vadné soubory, nyní po různých testech se v PC vždy na chvilku objeví, ale při pokusu o kopírování přes TC na jinou kartu začne hlásit chyby a zmizí ze seznamu disků. V původním telefonu je normálně viditelná a použitelná.

Napadlo mě zkusit zkopírovat data přes TC, ale k PC připojit přímo telefon s původní kartou a do PC čtečky dát novou kartu nebo naopak, k telefonu přes OTG připojit čtečku s novou kartou a nějakým programem okopírovat soubory, ovšem netuším, jestli některý z Android souborových manažérů umí okopírovat všechna data a zachovat přitom časové razítko.

Také mě napadlo, jestli by nešlo kartu naformátovat a pak ji nějak obnovit s kompletním zachováním dat, jelikož podle https://blog.ijacek007.cz/Blog/jak-otestovat-pametovou-kartu-zda-neobsahuje-chyby pomalý formát vadné sektory obnoví a rovněž obnovení zformátovaného média je v principu možné, ovšem netuším, na jaké úrovni a s jakou časovou náročností. Samotné vyhledávaní smazaných souborů na disku je k ničemu, potřeboval bych v rozumném čase obnovit celou celou strukturu a dokázat přečíst i vadné soubory.

Moc času na to všechno nemám, musím něco vybrat a stihnout to vyzkoušet za dnešní večer a noc.

[80049-error-microsd-64gb-png]

Předmět Autor Datum
V původním telefonu je normálně viditelná a použitelná. potom z mobilu nevyberať... ... jestli něk…
pme 16.10.2017 21:25
pme
Tak nakonec zafungovalo hned první řešení - mobil s původní kartou připojený k PC s novou kartou v č…
jege 16.10.2017 23:38
jege
Jelikož majitelka telefonu žádnou ztrátu dat nehlásila a povolila další pokusy s původní kartou, tak… poslední
jege 21.10.2017 17:48
jege

V původním telefonu je normálně viditelná a použitelná.

potom z mobilu nevyberať...

... jestli některý z Android souborových manažérů umí okopírovat všechna data a zachovat přitom časové razítko.

či dokáže zachovať časové razítko - to netuším, predpokladám, že pri kopírovaní zrejme nie.
Ja kopírujem data z/do telefonu cez ftp (súčasť súborového manažeru Androidu-telefonu). Na mobile spustím ftp server, na pc ako klient sa k nemu pripojím a kopírujem čo chcem z/do telefonu (interná, externá pamäť, sd karta...).
Funguje - odskúšané takmer denne...

Tak nakonec zafungovalo hned první řešení - mobil s původní kartou připojený k PC s novou kartou v čtečce a kopírování přes Total Commander. Kopírování proběhlo bez hlášených chyb, ale výsledný objem dat na cílové kartě byl o cca 4-5 GB menší než na zdrojové. Při zběžné kontrole jsem žádná zjevné chybějící data nenašel a jelikož na původní kartě byla i data z předchozího telefonu, velká dřívější záloha a hromada jiných a zjevně neaktuálních souborů, plus jsem předtím i poté zapnul Fotky Google a také jsem měl toho plné zuby, tak už jsem to nechal být. Původní kartu si zatím nechám, počkám pár dní na informace o majitelky telefonu ohledně funkčnosti nové karty a pak ji zkusím ještě někam zazálohovat, odformátovat a pokud vadné sektory nezmizí, tak reklamovat.

Jelikož majitelka telefonu žádnou ztrátu dat nehlásila a povolila další pokusy s původní kartou, tak jsem ji zkusil pomalu zformátovat na původní formát exFat. Na konci byla hlášená chyba formátování, možná kvůli náhodnému "usnutí" a "probuzení" PC při pokusech s dálkovým ovládání TV karty, tak jsem zkusil výchozí hodnoty, t.j. NTFS formát a pak znovu exFat, to již proběhlo bez chybových hlášek. Výsledek z HD Tune je na obrázku - žádné vadné sektory!

[80066-no-error-microsd-64gb-png]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru