Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem router s AsusWRT jako wifi klient + LAN switch/NAT

Dobrý den; potřeboval bych poradit s konfigurací Asus routeru N56U / AC66U, tak
-aby se on sám připojil jako Wifi klient k wifi síti (pro příklad se SSID mcdonald), která bude sloužit jako připojení k internetu a dále:
-zařízení připojená na LAN porty měly dostupný internet skrz například ssid mcdonald a to buď
- - přes NAT v routeru
- - bez routování, tedy každé zařízení by dostalo jinou ip dle DHCP providera mcdonald (příklad).
- (***) jako další (volitelně, ne nutně), aby router vytvořil wifi accesspoint, ke kterému by se mohl připojit zařízení obdobně jako v bodě výše (ted jak přes nat/bez routování) a to tak, abych si zvolil odlišný kanál, aby nekolidoval s mcdonald(*), případně na v jiném pásmu (5GHz)

PS: zde je k dispozici demo admin.interface:
https://event.asus.com/2012/nw/dummy_ui/en/Advanced_WMode_Content.html
- Konkrétně tam je otevřená stránka s nastavením bridge, což si myslím, že může být ono, ale drobný problém, je , že to prý neumí WPA2. A navíc se tam píše cosi o stejném kanálu a poloviční rychlosti, což je přesně to co nechci. Chci buď jiný kanál a nebo uplně jiné pásmo 5GHz -- v případě (***), že vůbec chci , aby se router sloužil jako wifi AP, což jsem psal, že není nutné uplně. Primárně jde o připojení zařízení přes LAN kabeláž.

* jsou sítě se staticky přiděleným kanálem, nebo to skáče dle potřeby? (a to jak na "serveru"(AP)-AP vytvoří wifiAP běžící jen na daném kanálu i klientu-klient se připojí pouze na daný kanál)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny