Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nefunguje sdílení souborů v LAN

vždycky mě fascinuje, když mají lidi blbě nastavenou síť nebo práva na pc, že vypínají firewally - přestože pokaždé zjistí že to nepomohlo.
jakkoli nenávidím zjednodušené sdílení ve windows, začínám microsoft chápat - pro některé lidi je to jediný způsob jak vůbec zprovoznit sdílení v síti.

teď něco o windows xp: zkriplená verze home umí pouze zjednodušené sdílení (tvé sdílené disky si nakliká prakticky kdokoli) - čili to je svinstvo které nemá v síti co dělat.
xp profi umí i normální sdílení, které je bohužel default vypnuto. pro nasdílení potřebuješ znát jméno+heslo účtu na tom pc, a pro tento účet mohou být nastavena u té složky různá práva (pokud jsi administátor, můžeš si přimapovat i root disku, to běžně uživatel nemůže).
čili ať se ti to chová stejně, nejlepší bude i v profi nechat zapnuté zjednodušené sdílení.

co může být špatně: proč má jeden pc adresu ručně - mimochodem se trefuje do typické adresy routeru, a druhý přes dhcp? si to sprav na oba ručně když už to umíš na jednom, ne?
položka \\jaroslav je blbost; přistupuje se na \\počítač\jméno_síťového_disku ... počítač je buď ip adresa nebo %computername%, ale pak to jméno musí znát nějaký dns/wins server, nebo hosts soubor v pc, nebo budeš používat ip adresy.
a ještě: pro zjednodušené sdílení nejspíš musí být povolen uživatel guest, zkontroluj to.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny