Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC skříň probíjí

Problemje na 99,9% v elektroinstalacii, konkretne asi v pospojovani vodica PEN.
V TN-C sustave je to smrtelne nebezpecny stav, odporucam velmi dobre prekontrolovat celu elektroinstalaciu az od elektromera. Ked ta kopla skrina, kludne sa mohlo stat, ze pri opierani sa o napr. radiator a manipulacii so skrinou to zabije.

To ci je faza napravo alebo nalavo je absolutne jedno, dokonca ani norma striktne neprikazuje zapojenie vpravo. Predlzovacky samozrejme MUSIA byt vzdy 3 vodicove, to platilo aj v dobach davno minulých. Ziadne dvojvodicky a podobne cuda. Vypinanie by malo byt cez obe pracovne vodice (N a L), NIKDY samozrejme nie vodic PE.

Restart moze byt tiez sposobeny zemnymy sluckami. To sa moze diat aj v spravne zapojených elektroinstalaciach ak su rozne zdroje signalu (napríklad pc ako zdroj, TV ako prijem) napojene z rozdielnych miest. Vznikaju tam urcite ubytky na ochranných vodicoch co sa nasuperponuju na signal. Tento jav je nepriemny, ale nie je nezbezpecny. Pri audio signáloch pocutelne ako sietovy brum. Viem si teoreticky predstavit, ze to moze restartnut pocitac, aj ked som sa s tym nestretol. Urcite ale koli tomu nikdy nic nekope, cize len touto sluckou to nebude.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny