Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stereo kabel k aktivním reproduktorům s napájením

Mám jakési aktivní reproduktory od fy Emgeton, jež jsou vzájemně propojeny stereokabelem asi 1 m dlouhým. Na obou stranách je zakončen 3,5 jackem, který je ale kontaktními místy odlišný od klasického. Jak jsem pochopil, je tím kabelem vedeno i napájení pro druhý reproduktor.

Jedná se o kabel, který lze v různých délkách běžně sehnat v prodejnách, anebo jej budu muset prodlužovat bastlením? V této souvislosti znovu odkazuji na svůj zcela ojedinělý, mimořádný až téměř fobický odpor k jakémukoli typu manuelní práce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No zatím jsem vždycky viděl že do druhého repráku šel jen dvoužilový kabel rovnou se signálem a žádn…
MM_tank 08.06.2008 15:26
MM_tank
No zatím jsem vždycky viděl že do druhého repráku šel jen dvoužilový kabel rovnou se signálem a žádn…
mif 08.06.2008 17:13
mif
Já si myslím, že problém je v tom napájení. Na jednom repráku je totiž vypínač a na druhém zásuvka p…
Paullus 08.06.2008 17:22
Paullus
Ano - o tom pisu. NXT panel ma jista specifika, ktera je nutno (nebo alespon "je lepe") dodrzet, nut… nový
mif 08.06.2008 17:30
mif
Aha. Tak už je mi to asi jasné. V jednom repráku je zesilovač a možná díra pro připojení trafa. V dr… nový
MM_tank 08.06.2008 18:10
MM_tank
Prasárna já vím Ano, takové věci taky umím zbastlit. ;-) poslední
Prasak 08.06.2008 19:44
Prasak

No zatím jsem vždycky viděl že do druhého repráku šel jen dvoužilový kabel rovnou se signálem a žádné napájení. První bych to zkusil proměřit kolik tam vlastně jde žil, možná jsou některé kontakty "zdablované".

Ten 3,5 jack je mono, stereo nebo víc pólový ?

No zatím jsem vždycky viděl že do druhého repráku šel jen dvoužilový kabel rovnou se signálem a žádné napájení.

Ono jde o to, ze NXT panely pouzivaji vice menicu na tuhe membrane nebo elektrostatickou soustavu. V obou pripadech je nutne vest napajeni zvlast - pri ES deskach z duvodu predpeti, pri vice menicich z duvodu nutnosti jednotlivych vyhybek (je jednodussi udelat zesak v krabicce a "rozhodit" to az po zesileni). U techhle bedynek elektrostatiku nepredpokladam ]:)...

Ano - o tom pisu. NXT panel ma jista specifika, ktera je nutno (nebo alespon "je lepe") dodrzet, nutnost rozdeleni vystupniho signalu pro multimenic (nebo vedeni vysokeho napeti pro ES desku) byva samozrejmosti. Jak jsem nastinil vyse, pravdepodobne se neobejdes bez bastleni.

Aha. Tak už je mi to asi jasné. V jednom repráku je zesilovač a možná díra pro připojení trafa. V druhém je místo pro baterie.

Jenže prodlužku na jack 4 póly nemůžu najít jediný co má aspoň jeden konec dobrý je tohle http://shop.emos.cz/zbozi/2303352150-propoj-av-snur a-jack-3,5mm-st-4poly-3rca-1,5m

zkus hledat

hledal jsem konektory třžeba v tipě http://www.tipa.eu/cz/kategorie/elektronika/konekto ry,-zdirky-a-redukce/jack/pg-4/ a jacka mají ale zdířku ne. Tak to asi nezbude než to na ten kabel naprasit a prostě jej na vhodbným místě kuchnout a nastavit. Prasárna já vím:puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru