Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou grafickou kartu

Vzdyt jsem ti to psal v tom vlakne na herni poradne.

https://hry.poradna.net/questions/2706088-nejde-spustit-hra-wolfenstein-ii-chybi-vulkan-1-dll

Ale vysvetlim teda podrobneji:

V soucasne dobe jsem na CZC nenasel ani jednu herni grafiku, ktera by naprimo umoznovala pripojit stary CRT monitor. Umi to jen zobrazovadla typu GeForce GT710, ktera neni na hry.

Proc tomu tak je:

V dobe CRT zpracoval monitor analogovy signal. Grafika pracovala v digitalnim rezimu, ale pred odeslanim signalu na monitor se prevedl signal na analog.

Zmena prisla s nastupem LCD monitoru, ktere pracuji take digitalne. Prevod signalu digital na analog uz nebyl potreba a od te doby jde proste digitalni signal z grafiky primo do monitoru digitalne pomoci DVI, HDMI, DP.

Zaroven vyrobci grafickych karet ponechavali na grafikach i prevodnik digital-analog pro ty, kdo meli jeste CRT monitory.

Nekteri vyrobci LCD monitoru tam bohuzel umistovali i analogovy VGA konektor a signal pak byl na grafice preveden z digitalu na analog a v monitoru zpet z analogu na digital.

V predminule generaci grafickych karet se AMD rozhodla na grafice prevodnik vyradit a grafika tak jiz umela jen digital. NVidia udelala tento krok v soucasne generaci GTX10xx a jiz tam take prevodnik nenajdeme.

Ty mas dve moznosti, koupit si LCD s digitalnim vstupem nebo si koupit externi prevodnik signalu z digitalu na analog. Melo by to fungovat, ale jsou ruzne prevodniky s ruznou kvalitou a nekdy to proste zlobi, proto se to doporucuje pouzivat jen kdyz je to opravdu nutne a treba docasne nez koupis novy monitor.

Nic dalsiho na tom nevymyslis.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny