Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kopírování na microSD - akcelerace rychlosti

Může to být tím, že otvírání souboru trvá dlouho (musí se najít místo v adresáři, tam zapsat, poté nebo ještě možná předtím najít místo ve FAT včetně toho, jestli stačí pro celý soubor (totalcmd umí říct systému, že potřebuje tak a tak velký soubor) a opět zapsat odpovídající řetězec clusterů). Po celou tu dobu ale běží počítadlo času, které řiká, že uplynul nějaký čas a nezapsalo se skoro nic. Samotné kopírování už probíhá rychle, protože se do SD zapisuje v blocích, aniž by se muselo něco číst zpět. Obzvlášť když si systém předtím naplánoval polohu souboru.
Kontrola CRC probíhá za běhu (nebo by to bylo rozumné ne jako ve winrar, který počítá CRC až na konci, takže hodinu komprimuje a další hodinu počítá CRC).
Ale tyto části si systém zrcadlí, takže při zápisu dalšího souboru (do stejného adresáře) by se tohle nemělo projevit.
Já jsem ještě pozoroval, že po nějaké době tempo poleví, asi jak se zaplní buffer.

Zcela zvláštní chování jsem zaregistroval v linuxu (nejen na SD ale i na flešky a externí disky). Do zapnění RAM počítače na 98% je indikovaná nevídaná rychlost (třeba i víc 500 MB/s), která se pak zpomalí až na nulu, jak se data přesýpají z RAM do Flash. Běda mi, když v tuto chvíli flash vytáhnu. Samozřejmě bezpečně odebrat funguje, řekne že mám počkat a když flešku vyndám až mi dovolí, je vše v pořádku. Ovšem poprvé jsem si odnesl z počítače jen vynulované soubory. Windows pokud vím, stále ještě vyrovnávací pamět pro tento účel nepoužívá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny