Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zoner Photo studio zaflákal disk 10GB

Z jakého důvodu Zoner photo studio 16 (jinak super program na obrázky) mi zadělal disk databází c:\Users\root\AppData\Local\Zoner\ZPS 16\ZPSCache.dat\data.zoner-rawdata-cache o velikosti 10.7 GB? Ten soubor asi má nějaká data (tím chci říct, že se neskládá z samých nul atd)
Všiml jsem si toho až teď (asi po té, co jsem si jako vložil sd kartu s 50 obrázky jako jindy), když se sám spustil cleanmgr.exe(čištění disku) s tím, že dochází místo na disku? Proč takhle zoner photo studio prasí disk? Na disku mám 16 000 fotek, ale myslím, že tím to není, protože ty fotky tam jsou už dlouho a nějaký nesmyslný katalogy mám vypnutý.

PS: existuje nějaký program, který by monitoroval zápis na disk? Samozřejmě existuje resmon a process explorer, ale ty musím spustit předem, ale potřeboval bych to sledovat inteligentně, aby to odhalilo sráče takovéhleho typu (například aby to dokázalo najít program, který zapsal na disk víc jak 2 GB za poslední den), aby si to pamatovalo čas spuštění procesu atd, po jaké době toho kolik zapsal.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1) Zoner ukládá zálohy původních obrázků. To je možné vypnout nastavení - možnosti - záloha originál…
Kokon 17.05.2021 15:24
Kokon
data.zoner-rawdata-cache s RAW nejspíš vůbec nesouvisí - je to soubor pro "Katalog", tedy vpodstatě…
dsa 17.05.2021 15:54
dsa
To je přesně ono. Jsou to náhledy katalogu. Dá se omezit počet i velikost náhledů. Nebo katalog vypn… poslední
Kokon 05.04.2022 18:34
Kokon
Je to soubor" data.zoner-rawdata-cache" a ten si musíš najít. Za ty 4 roky od položení dotazu už to… nový
host 17.05.2021 16:34
host

1) Zoner ukládá zálohy původních obrázků. To je možné vypnout nastavení - možnosti - záloha originálu a zduširt zaškrtnutí políčka "Při změně obrázku vytvářet zálohu originálu" A pak ještě kliknout na "Smazat zálohy originálu"
2) Při práci s RAW vytváří zálohu nastavení RAW To nevím jak se dá vypnou, ale soubor záloh se dá vymazat, ale bude se tvořit znova od nuly. Je to soubor" data.zoner-rawdata-cache" a ten si musíš najít. Za 3 měsíce mi udělá cca 8 Giga.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru