Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehrávání 2160p HDR videa

Zdravím všechny. Mám dotaz. Stáhl jsem soubor (30GB mkv) který má 2160p HDR x265 HEVC DolbyAtmos. Problém je v tom že počítač si s přehráním souboru neumí poradit, přitom má 8GB paměť a 2GB grafiku. Film se seká, ze začátku třeba jde (jen přes PotPlayer) a za chvilku už nesedí obraz se zvukem a navíc se stále seká.. Známý má nový počítač a dělá mu to totéž. Nevíte někdo čím si vylepšit PC aby přehrával i nešizená 4K HDR videa s objemným zvukem??? A ještě jeden dotaz pro počítačové experty: Jak si z vlastní složky obrázků (wallpaperů) vytvořím svůj themepack?? Nějaká šikovná applikace, nebo jen vědět jak na to?? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Není to 10bit video? Zkoušel jsi v potplayeru to přehrát bez zvuku? Není problém v pomalém úložišti…
ut 08.11.2017 09:49
ut
Samozřejmě že je to 10bit video, jiné filmy než 10bit x265 už ani nestahuju, šetří místo a super obr…
JigSawTom 08.11.2017 10:19
JigSawTom
I úplně nový počítač může mít nevyhovující HW. poslední
Wikan 08.11.2017 10:21
Wikan

Není to 10bit video? Zkoušel jsi v potplayeru to přehrát bez zvuku? Není problém v pomalém úložišti (možná zbytečný dotaz, ale co když to náhodou přehráváš z Class 4 sd karty)? Potplayer má široké možnosti nastavení splitterů, dekodérů a jejich voleb (Ctrl + F), doporučiji ladit jen, když jsou problémy.

všechny core by měly zvládat akcelerované h265, ale jen od určité generace, asi broadwell, ale zatím tvůj tajný procesor neznáme. To, že i7 doporučují na kvalitní multimediaální video je jen margetingový kec, aby nějak odlišili i5 od i7. Záleží také na segmentu ntb/pc, ale co vím, jak i5 nemá HT a to je fakt zanedbatelná technologie, využije to pár lidí, co používá multithread 100%load a ještě pokud tam HT má nějaký přínos.

Samozřejmě že je to 10bit video, jiné filmy než 10bit x265 už ani nestahuju, šetří místo a super obraz.. 10bit filmy stahuju už rok, nikdy problém, tady je problém jen jediný: 2160p HDR - ale například 4K televize to přehrát umějí jelikož se tím některé chlubí v popisu že umějí přehrát i pravý HDR BluRay 4K obraz, je velmi smutné že blbá televize za i 12 tisíc by tedy toto video asi přehrála bez problému a počítač za 2x tolik nemá šanci jelikož mu něco chybí a já pořád nevím co to je .. Vše přehrávám z interního HDD samozřejmě. A není to ani stářím mého počítače, bráchův úplně nový počítač má stejnej problém!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru