Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jedno PC v síti netiskne.

ad 1)
koukni semhle: http://www.joyce.cz/f/joyce/p/data/webadmindemo/ASU S/WL-500GD/index.asp.htm - je to poslední volba, poté přijde restart a je to. Jen teď nevím, jakou bude mít následně Asus IP adresu (už se nepamatuju, dělal jsem to jen asi 2x a navíc já osobně v těchto perfektních krabičkách používám systém X-WRT), ale tipuju, že stejnou jako byla na LAN straně, nebo se ti po přepnutí automaticky objeví formulář na zadání nové IP). Na to pozor, protože pokud bude jiná, než přidělovaná ze Zyxelu, takže si asi budeš muset na PC na chvíli ručně nastavit IP adresu a ještě přenastavit jeho IP adresu.

ad 3)
je to celkem prosté, na zyxelu se nastaví bridge (podívej se do manuálu), VPI a VCI zůstanou stejné. Na Asusu je pak potřeba zde http://www.joyce.cz/f/joyce/p/data/webadmindemo/ASU S/WL-500GD/index.asp.htm nastavit ve "WAN Connection Type" metodu PPPoE a do sekce PPPoE/PPPtP vyplnit Username a Password původně se necházející na Zyxelu (např. u Telefóniky je to dnes standardně "O2" a "O2")


P.S.: linky, které jsem zde uvedl, jsou odkazy na demo weby konfigurace u distributora těchto zařízení, samozřejmě to musíš nastavovat na svém (svých) zařízení(ch), tedy musíš znát jejich IP adresy. Asus by ti měl pomoci, do prohlížeče by mělo stačit zadat http://Myrouter , u Zyxelu by to měla být adresa buď 10.0.0.138 nebo 192.168.1.1

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny