Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč najednou telefon žere 10x víc energie v klidu?

Zdravím, proč mi mobil Nokia E71 žere v idle 52 mA ? Poznám to obvykle až tak, že po půl dni se mi baterka ukazuje 3/7 čárek (1500mAh/50mA=30h= den a něco). Normální spotřeba v idle je 3-5mA (1500mAh/...=300-500h=12.5-21 dní) - normálně telefon dobíjím po týdnu (sem tam volám, často píšu poznámky). Prostě se někdy stane, že se telefon dostane do stavu vyšší spotřeby(po restartu už se vrátí do normálu).

Jak zjistím, co způsobuje takovou spotřebu? Nebo spíš co způsobí, že se telefon do takového stavu vyšší spotřeby dostane. V "Alt+Tab" samozřejmě nic není, ale myslím, že během něčeho se stane, že tam začne běžet nějaký proces a furt vytěžovat procesor, nebo nějaký bug v nějakém daemonu (v symbianu je plno "Serverů"), který se zacyklí.

Předmět Autor Datum
Vypni data (pokud je nemáš zaplacené nebo není dobrý signál). Vypni WiFi, pokud nejsi "na signálu".
dsa 12.11.2017 16:31
dsa
CPU load je v klidu 7-12% (ale neznám aktuální a maximální frekvenci CPU). Dokonce i v režimu offlin…
mux 12.11.2017 17:16
mux
Proč? Protože máš nainstalovanou nějakou aplikaci, která pořád běží. Jak to zjistit? V nastavení je…
Jan Fiala 12.11.2017 17:12
Jan Fiala
Kde je nastavení je baterie nastavení je baterie a pod ní seznam procesů ? Nic takového jsem na symb…
mux 12.11.2017 17:20
mux
Omlouvám se. Nokia mi uniklo, nenapadlo mě, že jde o Symbian. poslední
Jan Fiala 12.11.2017 18:55
Jan Fiala
Tak změna, vyjmul a vložil jsem paměťovku a spotřeba klesla na správných 4mA. Napadá mě, že to může…
mux 12.11.2017 17:28
mux

CPU load je v klidu 7-12% (ale neznám aktuální a maximální frekvenci CPU). Dokonce i v režimu offline je spotřeba stejná. Bohužel neznám program pro symbian, který by zobrazoval vytížení CPU pro daný proces.
Připojení datové nemám. Připojen přes wifi také nejsem (ale byl jsem ), ale nikdy se nestalo, že by předchozí spojení jakékoli dostalo telefon do režim vysoké spotřeby poté (po skončení připojení).
Jediné co bylo zapnuté, bylo na homescreen Wlan scanning ON, opětí, nikdy se nestalo, že by toto prohledávání wifi zapříčíňovalo takhle velkou spotřebu. Dokonce, ani po vypnutí spotřeba neklesla.

Kde je nastavení je baterie nastavení je baterie a pod ní seznam procesů ? Nic takového jsem na symbianu nikdy neviděl. Nebo to umí nějaká .sisx aplikace? Psal jsem, že v seznamu spuštěných aplikací (podržet tlačítko domečku) nic není-Jen Menu a Standby jako obvykle.

Jediné, co mohu ,je v programu ActiveFile vyjet seznam Processes(stovky) a Tasks(20). a teď který z nich to bude? Navíc spotřeba cpu je podezřele nízká.

Tak změna, vyjmul a vložil jsem paměťovku a spotřeba klesla na správných 4mA. Napadá mě, že to může být proces mpx...(harvester) co dělá náhledy pro interní galerii obrázků. jenže Galerie je totální zprzněnina (ostatně jako některé další defaultní plikace na symbianu viz kalkulačka, ZIP,pdf view), kterou stejně nepoužívám (pomalá, dementní ui a neschopné ovládání), místo toho Resco (asi rozdíl komunistickým zemědělstvím a porsche).

Poradíte , zda jde vypnout nějak služba generátoru náhledů, když to stejně nepoužívám? (a ještě to zabírá místo na kartě 50MB soubor glxmstdn(asi tak nějak)?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru