Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem domácí síť

Dobrý den, chci se zeptat na řešení, jak sestavit domácí internetovou síť.
Současný stav: Rodinný dům, v prvním patře v rohu ze střechy kabel do routeru TP link 741, kabel vede do PC ve stejném patře a zároveň druhý je vyveden přibližně doprostřed přízemí, kde bylo pc původně.
Rozvody elektřiny měď, TN-C, každé patro má dva zásuvkové okruhy. Zdi tvárnice, strop s železnými nosníky.
Navrhovaný stav: Nahoře místo TP linku nový router, z něj LAN do PC a do přízemí do nového switche. Ze switche vyvedena propojka do adaptéru powerline, na stejném okruhu druhý adaptér u TV.
Toto řešení má vyřešit pokrytí obou pater signálem wifi, zároveň připojit TV a PC na kabel.
TV bohužel kabelem přímo ze switche ani z routeru nelze rozumně připojit, protože je přesně úhlopříčně v nejvzdálenějším bodě od routeru a od navrhovaného místa switche bych musel podlahou a ve 3 zdech v obýváku sekat drážku, čemuž bych se chtěl vyhnout.
Co jsem koukal po možnostech, problém vidím v rozvodech elektřiny, tedy v tom, jestli budou powerline adaptéry fungovat, další v tom, že absolutně netuším, co koupit.
Původně jsem chtěl zkusit 2 Mikrotiky 941 + adaptéry Zyxel, nyní se kvůli uživatelské jednoduchosti a kvůli možnosti vybudovat rychlejší síť přikláním k nějakému tomu Asusu apod.
Vidíte v navrženém řešení nějaký zádrhel a doporučíte konkrétní zařízení s cenou okolo 3-4 tisíc dohromady? Upřednostňuju nákup na CZC nebo na Alfa, ale nebráním se i jiným. Děkuju

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny