Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení sítě modem O2 a RB951

V domě je internet O2 - modem Comtrend ke kterému je připojen Asus WiFi router RT-N12. DHCP server je zapnutý na modemu. Místo Asusu chci dát RB951G-2HnD. OS jsem aktualizoval na verzi 6.40.5. Po přečtení https://pc.poradna.net/articles/1078011-mikrotik-jako-soho-router-1-zakladni-konfigurace nastavuji Quick setup, dál moje ambice nesahají: SSID, frekvence, country, heslo je jasné, kódování WPA, WPA2, AES. Dělám správně když místo implicitního "Home AP" nastavuji "Wisp AP" -> Mode = Bridge -> Bridge - address Acquisition = automatic?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Do buducnosti odporucam ten modem prepnut do modu bridge a vytvorit na RB vytacane spojenie...zadas… nový
fleg 22.11.2017 08:23
fleg
Díky za tip, pro mne je to ale zatím vyšší dívčí, zatím si jen dovedu představit že modem nebude DHC… poslední
vadný_flash_disk 22.11.2017 22:06
vadný_flash_disk

Do buducnosti odporucam ten modem prepnut do modu bridge a vytvorit na RB vytacane spojenie...zadas len rozhranie, meno a heslo a v polozke firewall toto znatujes.
Vyhoda ej vacsia stabilita modemu potom a to, ze pripadnu verejnu IP adresu prenasas na RB, co je bezpecnejsie a aj pohodlnejsie z pohladu forwardovania portov a pod.

Díky za tip, pro mne je to ale zatím vyšší dívčí, zatím si jen dovedu představit že modem nebude DHCP server, přepnu na bridge (snad i pak pojede Oě TV), naopak RB bude router s DHCP serverem, a pak už budu muset nastudovat NAT, vytáčené spojení s heslem atd. Ale skutečně děkuji všem za konzultaci, mám od čeho se odpíchnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru