Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nekonečné aktualizace Windows 10

Mám dotaz, debilní wokna 10 mě každý týden nutí k aktualizacím a já fakt nevím proč. Asi před měsícem mě to začalo nutit k velké aktualizaci. Tam kde jsou možnosti vypnutí PC bylo restartovat/ aktualizovat a restartovat, vypnout/ aktualizovat/aktualizovat a vypnout. Bylo to tam pořád až jsem aktualizaci zvolil aby to tam neoxidovalo aktualizace trvala několik hodin a až doběhla nic na PC nefungovalo, pořád to psalo že nějakej soubor chybí a hotovka, pomohlo až vrácení k původní verzi. Problém je že teď mě to k té aktualizaci co bude trvat několik hodin a nakonec v PC zase nebude nic fungovat nutí opět, pořád vyskakuje modrá tabulka, pořád to otravuje tam kde se vypíná PC a samože to nepřestane. Nevím co už s tím, děkuji za rady. Chlápek co dělá PC mi říkal že w10 je práskačskej systém a neposkytuje ho, ale je to absolutně nespolehlivá osoba a PC jsem si od něj znovu udělat nenechal. Nové sestavy se samože nabízí jen s w10

Změna předmětu, původně: Nekonečné aktualizace wokem 10
Píšeš, že wokna jsou debilní, ale nadpis dotazu je ještě debilnější. Myslíš, že když někdo bude hledat v Poradně, zadá slovo "wokem"? (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nesmysl, aktualizace Windows nechodi kazdy tyden. Chodi aktualizace Windows Defenderu, nemusis pouz…
RedMaX 03.12.2017 10:25
RedMaX
Defender, prípadne flash player aktualizovať pre toho, kto ho má spustený, je dôležité ťahanie zápla… poslední
Nuda 03.12.2017 11:23
Nuda

Nesmysl, aktualizace Windows nechodi kazdy tyden.

Chodi aktualizace Windows Defenderu, nemusis pouzivat. Chodi aktualizace dalsich programu, pokud mas v nastaveni pocitace zapnuty Microsoft update, muzes vypnout.

(Jak jsou tady ty obrazky s moznosti odlozeni, tak to je ve Win 10 Pro, v Home verzi tam ta volba neni.)

Defender, prípadne flash player aktualizovať pre toho, kto ho má spustený, je dôležité ťahanie záplat z dielne MS. Problémové sú akurát generiká ovládačov nútené nasilu a bez vedomia užívateľa dielňou MS. Samotné bezpečnostné záplaty systému nehrajú roľu, beztak tvoria 95% nepotrebného balastu. Prípadne môžu niekedy spomaliť predtým vyladený a funkčný systém.

Z uvedeného je nutnosť o.i. zásahov pred každým záplatovaním mať po ruke na 100% vyladenú, funkčnú bitovú zálohu systémového oddielu pod WinPE alebo pod SW postavenom na jadre Linuxu, spraveného pri "uspatom" OS na disku, nikdy nie live, lebo hrozí narušenie integrity dát.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru