Předmět Autor Datum
Prohlidni to poradne, melo by to byt na desce natistene, pripadne mozna dohledatelne i v BIOSu. Ted…
RedMaX 02.12.2017 13:15
RedMaX
Na te desce je napsane - podivej se na ty fotky - levy horni roh... napr. https://static.gigabyte.co…
Abox 02.12.2017 13:16
Abox
je to na těch obrázcích v levém spodním rohu desky Rev: x.x, ovladače ale budou společný pro všechny…
stylar 02.12.2017 13:19
stylar
A tobě nefunguje windows update? Nebo se ti přes windows update ovladače nenainstalovaly?
kacikac 02.12.2017 14:01
kacikac
Cpat tam automaticky drajvry pres WU je cesta do pekel...
Abox 02.12.2017 15:23
Abox
Rozhodně to až na pár výjimek v případě pc neplatí. A myslím, že tato deska ta výjimka nebude. To, c…
kacikac 02.12.2017 17:22
kacikac
V poradku, klidne si tam cpi vse, co se sustne. Staci se podivat na nestastniky s W10, kteri pak po…
Abox 02.12.2017 17:29
Abox
Psal jsem "až na pár výjimek". Jestli máš guláš z těch pár výjimek a pak globálně nebo ve vlákně, kd…
kacikac 02.12.2017 18:48
kacikac
To, co jsi napsal, podle mě píšou tak akorát lamičky, které tomu nerozumí a pak toto nesmyslné tvrze…
ledníbrtník 03.12.2017 16:04
ledníbrtník
Teď jsem se díval a minimálně v případě ovladače Realteku je to tak 2 - 3 roky, tak tam ovladač není… poslední
kacikac 03.12.2017 18:58
kacikac
Děkuji všem. Je to 3.1 Kondík u písmenka R Rev byl jakýsi nakloněný trochu to zastínil. Není nadoraz…
Nol 02.12.2017 14:22
Nol
Co se týče ovladače na síťovku, tak na stránce výrobce desky jsou obvykle u 6 let starých desek zast…
kacikac 02.12.2017 17:17
kacikac

Prohlidni to poradne, melo by to byt na desce natistene, pripadne mozna dohledatelne i v BIOSu. Ted si nejsem jist, jestli to bez ovladace dokaze dohledat CPU-Z, muzes vyzkouset tez. Pokud nic nenajdes, tak prvni verze byva bez oznaceni.

Rozhodně to až na pár výjimek v případě pc neplatí. A myslím, že tato deska ta výjimka nebude.
To, co jsi napsal, podle mě píšou tak akorát lamičky, které tomu nerozumí a pak toto nesmyslné tvrzení přebírají další lamičky a šíří to po netu. Jestli mi nevěříš, třeba si to můžeme ukázat na mé nebo tvé desce :-)

To, co jsi napsal, podle mě píšou tak akorát lamičky, které tomu nerozumí a pak toto nesmyslné tvrzení přebírají další lamičky a šíří to po netu.

takže jsme klesli na úroveň živě. máš komplexy? začni se ohánět lamičkami.

instalačka win/sp zná ovladače cca do doby půl roku-rok před jejím vydáním, záleží jak je ten korporát rychlý.
ovladače staršího hw sice v instalačce jsou, nemusí však podporovat všechny vlastnosti, protože ms nemá kde testovat hw kombinace a už vůbec neřeší konflikty.
aktuální ovladače byly vždy u výrobce hw. je nesmyslné je hledat jinde - zvlášť když si uvědomíme, s jakou "kvalitou" vycházejí ven věčně opravované aktualizace vlastního os, který přitom má ms ve svých rukou.

aktuální ovladače mohou být i u výrobce os. mohou - ale nemusí být.
ovladače nestárnou a nekazí se, to možná víš. tak k čemu automatické aktualizace ovladačů, které - jak svědčí i dotaz na této stránce - nejsou bez rizika?

že prý všechno co microsoft činí, dobře činí.
tak proč existuje tolik internetových fór, kde se řeší drobné, nepatrné problémy s těmi skvěle fungujícími systémy?

štítím se hlásných trub jediného správného postupu, kteří mají hubu zalepenou jen vychloubáním a urážkami, což je tvé poznávací znamení. to si táhni zpátky na živě mezi sobě rovné.

Teď jsem se díval a minimálně v případě ovladače Realteku je to tak 2 - 3 roky, tak tam ovladač není. V případě Win 7 je z 26. 2. 2008, v případě např. Win 10 RS3 z 6. 4. 2015, to jsem si opravdu myslel, že tam jsou novější. Shodou okolností mám taky síťovku 8111E (stejný ven, dev a rev (i podle těch tří se to instaluje), jen jiný subsys) a desku mám z první poloviny roku 2010, už jsem si nepamatoval jestli tam ten ovladač byl, ale jelikož vyšel Win 7 +- o rok později, tak jsem předpokládal, že by tam být mohl.
Každopádně to ale není problém, pokud není ovladač na hardware, který je potřeba k připojení k netu, přímo v instalačce, dohledá se, to jsem tu už komentoval. Je jasné, že relativně novější desky tam ten ovladač mít nebudou.
Nechápu proč píšeš toto:

ovladače staršího hw sice v instalačce jsou, nemusí však podporovat všechny vlastnosti, protože ms nemá kde testovat hw kombinace a už vůbec neřeší konflikty.

Zmiňoval jsem tu windows update, takže v tom případě je teoreticky celkem jedno, jaké v instalačce jsou ovladače, důležité je pouze to, aby v systému byl ovladač na hardware (případně se ten ovladač doinstaloval), se kterým se připojuje systém k netu a byly v systému ovladače na všechen hardware, který je potřeba k tomu, aby systém fungoval do té míry, aby si potřebné ovladače stáhnul z windows update - což obvykle jaksi jsou.

aktuální ovladače byly vždy u výrobce hw. je nesmyslné je hledat jinde

Obecný postup (pc):
1. Pokud není ovladač na síťovku, doinstalovat ovladač na síťovku (případně prostě na to hardware, které se připojuje k netu)
2. Nechat aktualizoval ovladače přes windows update
3. Ty dva body obvykle stačí, dál řešit pouze pokud člověk chce třeba nejaktuálnější ovladač, něco nefunguje a podobně.
Jo a nejaktuálnější ovladače obvykle bývají na webu výrobce, pokud myslíš třeba ovladač na síťovku realtek a web realteku, já někde psal něco jiného? Já ale píši v prvé řadě NEHLEDAT, proto jsem psal windows update. HLEDAT až je to potřeba (např. není ovladač na síťovku realtek, kouknout se na web realteku).
A víš co mě irituje? A proč jsem použil lamičku? Irituje mě to, jak se někdo obecně nebo konkrétně v případě, kdy to není potřeba, štítí windows update, jako v tomto případě, něbo se tu na poradně řešilo něco o chipset ovladačích a byl kopr na "ovladač microsoftu", přitom to bylo jen obyčejné inf bez sys, navíc myslím totožný s tím na webu výrobce hardware...
Stačí tak? nebo ti ještě není něco jasné?

Děkuji všem.
Je to 3.1
Kondík u písmenka R Rev byl jakýsi nakloněný trochu to zastínil. Není nadoraz u mb. No a ten zbytek textu jsem přehlídl.

A k win update jsem se bez fungují síťové karty nedostal, ale dám přednost ovladačům od výrobce mb.
Díky.

Co se týče ovladače na síťovku, tak na stránce výrobce desky jsou obvykle u 6 let starých desek zastaralé ovladače a to nejen na síťovku.
Instalačka Windows obvykle obsahuje všechny ovladače na síťovky, minimálně v době vzniku instalačky. Pokud jsi tedy použil instalačku Win 7 SP1, která je myslím ze začátku roku 2011 a tvá deska je o pár měsíců novější, a ovladač na síťovku v instalačce Windows není, tak není problém se podívat do správce zařízení a podle id hardware zjistit o jakou síťovku se jedná a najít si ovladač na webu výrobce síťovky nebo na catalogu microsoftu, například na realtek je aktualizovaný včera.
Můžu ze zvědavosti vědět id hardware tvé síťovky? Není na ni náhodou ovladač i ve Win 7 sp1?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru