Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi router a IP

Dobry den. Mohl by mi prosim nekdo poradit, jak se v domaci siti pripojit k wifi routeru pres webovy prohlizec, kdyz brana i wifi router maji stejnou IP adresu? Kdyz se chci pripojit k routeru a zadam adresu routeru (192.168.1.1), tak mne to pripoji k brane (modemu)..... Za boha na to nemuzu prijit..... Dik za kazde info

Předmět Autor Datum
A IP adresa toho "routeru" (on ale nefunguje jako router, ale jako AP) je jaká? Protože tato IP nemů…
touchwood 02.12.2017 13:31
touchwood
podle ip scaneru je adresa 192.168.1.1... Router je v tovarnim nastaveni
kodein 02.12.2017 13:39
kodein
Pokud je opravdu v továru a dělá kolizi IP adres s routerem, je to prasárna. Buď rád, že ti (zcela n… poslední
touchwood 02.12.2017 13:47
touchwood

A IP adresa toho "routeru" (on ale nefunguje jako router, ale jako AP) je jaká? Protože tato IP nemůže být totožná s IP adresou brány/modemu.

Pokud tuto IP neznáš, budeš muset:

1. použít IP scanner a zjistit IP adresu "routeru", za předpokladu že někdo, kdo to nastavoval, byl dostatečně inteligentní, a nastavil IP adresu do adresního rozsahu routeru.
2. použít ARP a podle MAC adresy vytištěné na "routeru" si IP dočasně přiřadit, následně provést akci z bodu 1., tj. nastavit IP do rozsahu routeru.
3. vyresetovat "router" do defaultu, odpojit jej od sítě, nastavit IP adresu do adresního rozsahu routeru (mimo DHCP pool), vypnout DHCP server a připojit zpět - pak si můžeš wifi nastavovat dle libosti.

Pokud je opravdu v továru a dělá kolizi IP adres s routerem, je to prasárna. Buď rád, že ti (zcela náhodou) funguje internet. V takovém případě musíš toto zařízení odpojit od sítě a konfigurovat samostatně. Do sítě jej můžeš připojit až poté, co jej nastavíš dle bodu 3.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru