Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Legální Windows a product key

Zdravím,
mám legální Windows 10 na hlavním počítači a na notebooku. Na ntb. byly původně Windows 8.1, ale byl proveden upgrade na Windows 10. Abych nemusel Windows na notebooku složitě nastavovat, konfigurovat a instalovat programy, přenesl jsem tam image z hlavního počítače s tím, že jenom později změním product key.

Takto jsme to kdysi dělali ve firmě, kdy jsme instalovali Windows asi na 80 počítačů. Bylo to po konzultaci s Microsoftem s tím, že takový postup je naprosto správný a legální.

Ale když na notebooku změním product key (který je vyčten z BIOSu), následně se Widnows zaktivují, vypíší, že aktivace proběhla úspěšně, ale product key se nezměnil, je stále shodný s tím z hlavního počítače.

Na hlavním počítači jsou Windows 10 home krabicová verze, na notebooku byla původně OEM verze, která je ale bitově shodná s krabicovou, liší se pouze licenční podmínky. Ale ty by neměly být porušeny.

Jak ověřím pravost Windows na notebooku? Hlavně bych nerad nějak zablokoval licenční klíče k oběma počítačům.

Díky za rady

Předmět Autor Datum
Funguje to? Máš licence? Tak to neřeš.
touchwood 06.12.2017 14:58
touchwood
Při upgrade je přidělen nový product key. Ten původní se použije jen jako podklad. Předpokládám, že… poslední
Jan Fiala 06.12.2017 15:24
Jan Fiala

Při upgrade je přidělen nový product key. Ten původní se použije jen jako podklad. Předpokládám, že v BIOS nebyl product key pro Win 10.
Po upgrade je klíč spolu s hardwarovou konfigurací uložen na serverech MS. V podstatě můžeš nainstalovat Windows na čisto a automaticky se aktivují.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru