Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Legální Windows a product key

Zdravím,
mám legální Windows 10 na hlavním počítači a na notebooku. Na ntb. byly původně Windows 8.1, ale byl proveden upgrade na Windows 10. Abych nemusel Windows na notebooku složitě nastavovat, konfigurovat a instalovat programy, přenesl jsem tam image z hlavního počítače s tím, že jenom později změním product key.

Takto jsme to kdysi dělali ve firmě, kdy jsme instalovali Windows asi na 80 počítačů. Bylo to po konzultaci s Microsoftem s tím, že takový postup je naprosto správný a legální.

Ale když na notebooku změním product key (který je vyčten z BIOSu), následně se Widnows zaktivují, vypíší, že aktivace proběhla úspěšně, ale product key se nezměnil, je stále shodný s tím z hlavního počítače.

Na hlavním počítači jsou Windows 10 home krabicová verze, na notebooku byla původně OEM verze, která je ale bitově shodná s krabicovou, liší se pouze licenční podmínky. Ale ty by neměly být porušeny.

Jak ověřím pravost Windows na notebooku? Hlavně bych nerad nějak zablokoval licenční klíče k oběma počítačům.

Díky za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Při upgrade je přidělen nový product key. Ten původní se použije jen jako podklad. Předpokládám, že… poslední
Jan Fiala 06.12.2017 15:24
Jan Fiala

Při upgrade je přidělen nový product key. Ten původní se použije jen jako podklad. Předpokládám, že v BIOS nebyl product key pro Win 10.
Po upgrade je klíč spolu s hardwarovou konfigurací uložen na serverech MS. V podstatě můžeš nainstalovat Windows na čisto a automaticky se aktivují.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru