Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rychlost stahovani v notebooku je pomala - oproti 200mbps jen 45mbps

Rychlost wifi mi ukazuje 65Mbps. Což se mi na 4 roky starý noťas zdá málo

to je režim wifikarty a je zcela v pořádku, více z jednoanténové wifi nedostaneš. anebo z 2-anténové wifi, ale je nastaven nižší rozumně chybový režim při slabším signálu.

ale ani náhodou to neznamená přenosovou rychlost, ta je degradovaná útlumem přes zeď a zároveň rušením odraženými signály.
další rušení může pocházet od sousedů na překrývajících se kanálech: podle výpisu se připojuješ na UPC377817C / 11.kanál, má dost odstup od nejbližší sítě Internet_18 na 7.kanálu i od sousedů UPC61A455F na tvém kanálu. graficky je na to normálnější skener. diagnostika mluví o ztrátě 1% paketů, to mi připadá v mezích.

dale z výpisu:

Nalezené problémy
Počítač je pravděpodobně správně nakonfigurován, ale zařízení nebo prostředek (Server DNS) neodpovídá.

asi se jako dns přednastavil router/přeposílač, bůh ví, co od něj ms očekává. kdyby nefungoval, nezobrazovaly by se korektně webové stránky, nebo spíš vůbec nic.
je možné, že máš na prvním místě nastavený nějaký školní dns napevno (který je teď mimo). ale diagnostika se neobtěžuje vypsat konfiguraci: ipconfig -all
dalším znefunkčňovačem dns a zpomalovačem připojení je hloupý agresívní antivir, obvykle se honosí nálepkou "internet security".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny