Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zobrazení serveru v síti

Zdravím, řeším problém u mě ve firmě. Pokusím se ho popsat co možná nejstručněji. Po zapojení serveru od HP přes datový kabel do sítě byl ještě včera v síti vidět i ze všech ostatních PC na firmě, těch je tu 10. Stejně tak v síti byli viditelné i počítače ostatní. Nicméně dnes je tomu přesně naopak, v síti se nezobrazí zcela žádný, pouze 1 nebo 2 a jen a pouze na jednom PC se zobrazí v síti všechny. Rád bych věděl, jak zviditelnit alespoň ten server od HP. Opakuji, že je zajímavé, že jsem na firmě byl včera večer, kdy se na všech 10 pc zobrazili v síti úplně všechny pc. Dnes od rána nic. Nevím, co dalšího za informace potřebujete. Díky za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Problemom je uloha browser master. Na sieti, kde su len okna byva ten problem, ze okna sa casto prek…
fleg 13.12.2017 20:02
fleg
Tak pokud to má být server Pohody, stejně by bylo nanejvýš vhodné mu nastavit statickou IP. poslední
Kurt 13.12.2017 20:08
Kurt

Problemom je uloha browser master. Na sieti, kde su len okna byva ten problem, ze okna sa casto prekrikuju, kto bude tuto ulohu zastavat a nevedia sa dododnut.
Riesenie je pouzit linuxovy alebo inu unixovy OS, ktory tuto ulohu prevezme.
Druha moznost je mat na sieti router, ktory toto tiez zvladne.
Pokial je na sieti Win server mal by tuto ulohu zvladat on, treba zistit kolko pc sa pokusa stat sa master browserom na sieti...pre win na to existoval sikovny program, ale neviem si teraz spomenut na jeho nazov....google poradi.
Ak sa s tym nechces trapit nastav si zdielanie priecinkov na sieti cez IP adresy (za prepokladu, ze dhcp srver prideluje pc stale rovnake ip adresy).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru