Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Monitor - koupit novej?

Zdravim,

Chtěl bych se zeptat, jestli si koupit novej monitor, když tenhle blbne už pár let (chtěl jsem kupovat až odejde uplně, ale kdyby odešel o svátkách tak nikde žádnej nekoupím).

Popis co to dělá - Když ho zapnu, tak vpravo nahoře je tmavej flek (skoro přes celej roh obrazovky odhaduju tak 7-10cm), někdy je malo, někdy hodně, někdy vůbec) a když párkrát zapnu monitor tak zmizí, a místo na monitoru strašně pálí že na něm neudržím ruku (z toho soudím že se pálej (přehřívaj) LEDky.

Dál nevim, jestli koupit monitor s 60/120 Hz nebo víc (aby to utáhla moje stará GTX 760 2GB), a nevim, jestli HDMI, DVI nebo jaky připojení aby to fungovalo - bedna je Eurocase ML 5410.

Děkuju za odpovědi.
Změna předmětu, původně: Monitor (Prasak)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ok diky za odkazy a za ostatní reakce, teď jsem ho zapl a v pohodě, bez tmavýho fleku, ale na dotek…
Kenzerut 15.12.2017 13:08
Kenzerut
iiyama je známá JPN značka a kvalitní ono je jedno kterej z těch dvou vemeš,zapojení HDMI (přenáší o…
sambilionk 15.12.2017 14:21
sambilionk
Okey, a z těch dvou, kterej by byl lepší? iiyama nebo BenQ ? Na hraní, asi vemu některej z těch dvou…
Kenzerut 15.12.2017 16:19
Kenzerut
X2483HSU. A takový to modrý se šroubky po stranách má taky. poslední
Kurt 15.12.2017 16:28
Kurt

Ok diky za odkazy a za ostatní reakce, teď jsem ho zapl a v pohodě, bez tmavýho fleku, ale na dotek hřeje víc než ostatní části monitoru, takže asi koupim novej, o té zvýšené spotřebě jak psal "Boss_1" jsem netušil že se to může dít. Jinak monitor je cca 7 let starej?

Mám 2 dotazy, pak se rozhodnu, případně se na něco ještě zeptam :D

1) Ten monitor bude na hry (výše jsem psal co mám teď + grafiku + case), rozlišení a Hz čím víc rozjedu, tím líp (ale min. full HD 60Hz) - nějaký doporučení? Koukal jsem nahoře na tu iiiyamu a BenQ, víc se mně líbí BenQ protože má lepší barvy, víc se mně líbí vzhledově a je to značka kterou jsem používal 7 let a iiyamu neznam vubec.....

2) Jak poznam, jestli koupit HDMI/DVI/jiné zapojení? K bedně dozadu mam špatnej přístup, ale jinak to asi nezjistim. A jaký zapojení je nejlepší?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru