Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nokia E71 přestala k připojovat k mailu (Connect:šedé kolečko Connecting), (refresh:nic)

Dbrý den, mám problém na nokie E71, mám e-mailový účet asi 3 týdny, funguje (gmail), i když rychlost synchronizace se mi zdála pomalá (hlavně poslední dobou), trvá asi tak 30 sekund točení modrozeleného kolečka connecting, ale přitom se stáhne jen 50kB (žádný mail nepřijde). Fungovalo to autmaticky, nebo manuálně při otevření a zadání příkazu Send and receive now (tlačítko 9) – po dokončení refreshu kolečko(mezikruzí) zustane vpravo nahore zelené. Mám 70 mailu v inbox, a jiné v jiných složkách

Ovšem teď se stalo, že se nic neděje, furt vpravo nahoře mám červené kolečko (jako zákaz zastavení) signalizující, že jsem nepřipojen. Pak je tam ještě další příkaz Connect, ale po něm se také nic nestane, kolečko furt je červené a na chvilku dole se ukáže gmai...connecting s velkým šedým kolečkem dole.

Kde je problém? Když to před chvíli šlo?

Předmět Autor Datum
Nemáš nějaký výpadek wifi? Zkusil jsi restartovat router nebo se připojit k jiné síti?
host 18.12.2017 19:11
host
No nějak jsem tov vyřešil, že jsem tam si nastavil v mailové schránce jiný přístupový body (který by… poslední
tumil 18.12.2017 20:04
tumil

No nějak jsem tov vyřešil, že jsem tam si nastavil v mailové schránce jiný přístupový body (který bych si beztak stejně momentálně zvolil), a jde to (ale nebude to fungovat, až budu pryč, budu si to muset nastavit na jinou síť nebo zase na always ask a doufat, že tentokrát to bude fungovat)
Nechápu to , v tom telefonu se občas rozhasí věci týkající se připojení... Někdy se mi samo nastaví konkrétní cíl, když tam mám always ask.

Aplikace e-mail má totiž jeden otravný rozdíl od zbytku telefonu, že nepodporuje Cíle, ale musím tam natvrdo dát konkrétní bod (wifi/gsm) nebo always ask .
A always ask se nepřipojí dokud nevyberu bod/Cíl z popup nabídky v okamžiku připojení. A zobrazení té nabídky mě nijak zvukově/vibračně neupozorní narozdíl od nromálního zvonění/alarmu. Takže always ask je takové nepoužitelné na automatické čtení mailů. Zajímalo by mě, zda to jde nějak vyřešit, měl jsem aplikaci něco jako Smart Connect, což byla megabajtová kraksna, který v podstatě dublovala funkčnost cílu, s tím, že tam šlo agregovat různé body, ale taky to je takový zásah do systému.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru