Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Seknutí pc

Mám takový problém se svým počítačem. Když s ním pohnu tak se mi kompletně celý sekne. Začalo to až dnes kdy mi z ničeho nic začal počítač vydávat zvuky, které slyším při jeho restartu, ale nerestartoval se. Také mi začalo hodně svítit červené světýlko, pod tlačítkem restart. Bál jsem co se děje, a tak jsem jej vypnul, ale když jsem ho znovu zapnul a pak se ho dotknul, tak se sekl. Nevíte někdo co s tím je? Není třeba jen přehřátý?

Předmět Autor Datum
Udelala bych format disko a nahral bych znovu windows.
zbynek_ 14.06.2008 13:54
zbynek_
S největší pravděpodobností máš špatný kontakt v napájecím konektoru harddisku. Strč tam jiný.
strejdabrabenec 14.06.2008 14:25
strejdabrabenec
No, jestli to není tím konektorem, tak bych to viděl na vadné sektory na harddisku. Zkusil bych nas… poslední
DuKe 14.06.2008 14:38
DuKe

No, jestli to není tím konektorem, tak bych to viděl na vadné sektory na harddisku.

Zkusil bych nastarovat do nouzového režimu v okně Tento počítač klepnout pravým tlačítkem na disk (postupně i na ostatní pevné disky, pokud jich máš víc) a Vlstnosti > Nástroje > Kontrola chyb a zde zaškrtni obě volby. U systémového disku budeš muset kontrolu naplánovat na přístí spuštění počítače, takže restartuj.

V chipu kdysi vyšlo live DVD s jádrem Visty, které obsahovalo nástroj HD tune. Ten je schopen detekovat vadné sektory na disku.
HD tune se dá nainstalovat i do počítače, problém je ale v tom, že když disk zlobí, tak se to tím nástrojem moc dobře zjistit nedá, protože se kompl kvůli disku sekne. Z live CD to projede celý.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru