Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Seknutí pc

Mám takový problém se svým počítačem. Když s ním pohnu tak se mi kompletně celý sekne. Začalo to až dnes kdy mi z ničeho nic začal počítač vydávat zvuky, které slyším při jeho restartu, ale nerestartoval se. Také mi začalo hodně svítit červené světýlko, pod tlačítkem restart. Bál jsem co se děje, a tak jsem jej vypnul, ale když jsem ho znovu zapnul a pak se ho dotknul, tak se sekl. Nevíte někdo co s tím je? Není třeba jen přehřátý?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No, jestli to není tím konektorem, tak bych to viděl na vadné sektory na harddisku. Zkusil bych nas… poslední
DuKe 14.06.2008 14:38
DuKe

No, jestli to není tím konektorem, tak bych to viděl na vadné sektory na harddisku.

Zkusil bych nastarovat do nouzového režimu v okně Tento počítač klepnout pravým tlačítkem na disk (postupně i na ostatní pevné disky, pokud jich máš víc) a Vlstnosti > Nástroje > Kontrola chyb a zde zaškrtni obě volby. U systémového disku budeš muset kontrolu naplánovat na přístí spuštění počítače, takže restartuj.

V chipu kdysi vyšlo live DVD s jádrem Visty, které obsahovalo nástroj HD tune. Ten je schopen detekovat vadné sektory na disku.
HD tune se dá nainstalovat i do počítače, problém je ale v tom, že když disk zlobí, tak se to tím nástrojem moc dobře zjistit nedá, protože se kompl kvůli disku sekne. Z live CD to projede celý.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru