Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Android - Sekání mobilu - Tovární nastavení - Fotky a videa

Ahoj, měl bych dotaz ohledně telefonu Huawei P8 Lite (Android). Pořídil jsem si tento mobil asi rok a půl zpátky a po roce a půl se začal mobil pěkně sekat. Řekl bych, že by mobil potřeboval obnovit tovární nastavení a "vyčistit" tak...Mám ale problém...V galerii mám uložené fotky a videa, která jsou tam hezky seřazená dle data...Tzn. podle data, který se tam ukazuje, lze nalézt různé fotky. Mám ale zkušenost, že když jsem na předchozím mobilu obnovil tovární nastavení a natáhl na paměťovku zpět fotky, tak se všechny fotky a videa promíchaly a neměl jsem je tak celkově seřazené. Myslím si, že fotky byly seskupený dohromady a fotky taky. Tohle ale nechci, aby se mi stalo. Je nějaká možnost, jak tomu předejít nebo jak to vyřešit?

Jen tak mimochodem, mám v mobilu 32GB paměťovku a asi 28GB mám plno. Může to být důvod sekání?

Díky moc a mějte se fajne! :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na ten dotaz odpoved neexistuje. Pripoj mobil k pocitaci a fotky zkopiruj na PC a nasledne si je se…
RedMaX 21.12.2017 11:01
RedMaX
... Odinstaluj aplikaci na 4isteni ... většinou stačí v nastavení founu vymazat operační paměť. Nebo… poslední
kozakl 21.12.2017 20:45
kozakl

Na ten dotaz odpoved neexistuje.

Pripoj mobil k pocitaci a fotky zkopiruj na PC a nasledne si je serad na pocitaci. Idealni je mit na mobilu fotoaplikaci (mona to umi i ta defaultni), ktera pojmenovava fotky casem vzniku napriklad IMG_ROK_MESIC_DEN_HODINA_MINUTA, potom budes mit fotky vzdy serazene a budes vedet, kdy vznikly.

Ovsem ted uz je pozde na soucasne fotky, takze opravdu jen zkopirovt na PC a seradit rucne.

Co se tyka sekani Androidu, tak cisteni pameti je naprosty nesmysl. Odinstaluj aplikaci na cisteni a tvuj Android pobezi zase o neco lepe. Obecne plati, ze cim mene aplikaci v telefonu, tim bezi telefon svizneji. Vysvetleni tohoto jevu, je system spoustecich flagu, coz je systemova zalezitost Androidu a cim vice aplikaci, tim vice flagu. Da se to uzivatelsky upravit jen pokud mas telefon rootnuty jinak to nelze, ale ani to neni samospasne a mohou nastat zase jine problemy.

Kdyz pujdes do uloziste v nastaveni telefonu, tak je tam polozka "docasna pamet" (jedna se o cache) a tu smaz, po restartu by to melo telefon trochu zrychlit.

Moje zkusenost rika, ze obnova tovarniho nastaveni zase tak moc nepomaha a spis muze pomoci ve specifickych pripadech jako je po aktualizaci Androidu na vyssi verzi.

Ohledne Huawei P8 lite, tak nemylim-li se, tak tento telefon byl standardne vydan s Androidem 5.1 a Huawei k nemu poskytl dobre odladenou aktualizaci na Android 6.0. Takze poud jsi to jiz neudelal, aktualizuj a proved obnovu tovarniho nastaveni po aktualizaci. Samozrejme prvne si vyres ty fotky, tak jak pisu vyse.

Vyjimku pro aktualizaci tvori zakaznici O2 CZ, kteri maji nahran upraveny firmware a telefon aktualizovat nelze a O2 CZ nehodla upravenou aktualizaci pro jejich telefony vydat.

---

Co se tyka celkove telefonu Huawei, tak doby Honoru 2 nebo G700 jsou davno pryc a P8, P9 i P10 vcetne lite verzi patri k tomu lepsimu,co lze na trhu koupit. Ma to ale jeden hacek, Huawei pomerne vyrazne upravuje Android (snad kvuli jejich procesorum Kirin) a ne vsechny aplikace na takto upravenem Androidu funguji. Takze urcita ostrazitost pred koupi telefonu Huawei je na miste a zajemci by si meli nejprve zjistit, jestli je Huawei podporovan u jejich oblibenych aplikaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru