Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stabilita, odezva a rychlost LTE na domácnost - Vyplatí se?

Zdravím,

bydlím na "vesnici" a už pár let zde mám internet přes jednoho chasníka, o pár ulic vedle, který má smlouvu s GRAPEm. Internet je formou antény směrující na jeho barák o pár ulic vedle a ten to má snad nějak navedený snad přes antény k Grapu. Internet byl odjakživa stabilní s nízkou odezvou(proto nevím zda se tomuhle netu dá říct "přes vzduch"), ale trápí mě už nějakou chvíli nízká rychlost, stahuju průměrně 900kb/s, max 1mb/s, za 400 měsíčně.

Dnes jsem hledal různé nabídky internetových zprostředkovatelů, ale jelikož je to tady "na vesnici" tak ta nabídka není tak velká. Zaujalo mě o2 s jejich nabídkou internetem na domácnost pouze přes LTE (přitom připojení přes kabel-pevnou do baráku je), údajně orientační rychlost je 20mb/s (překvapilo mě to, nevím jestli slečna na online chatu náhodou nemyslela mbit/s) s podobnou cenou.

A já bych od vás chtěl vědět jestli se připojení přes LTE na domácnost vyplatí, poměrně často hraju hry, takže je pro mě odezva a stabilita dost důležitá, a právě nevím jak na tom už dnešní net přes vzduch s těmito parametry je, nemátě někdo nějaké zkušenosti či tipy/rady?:)
sti či tipy/rady?:)

Předmět Autor Datum
Slečna by měla mít k dispozici ceník,zkuste si jej vyžádat.
kozakl 21.12.2017 14:22
kozakl
Mám LTE od O2 asi 1/2 roku a jsou s tím dost často problémy. Rychlost by měla být AŽ 20/2 Mbps. Skut… poslední
centsm 21.12.2017 20:00
centsm

Mám LTE od O2 asi 1/2 roku a jsou s tím dost často problémy. Rychlost by měla být 20/2 Mbps. Skutečnost nejvýše 16 Mbps v noci ve 3 hod., když je nádherné počasí. Nyní v 19:40 je rychlost 2 Mbps. Cena u nás ve městě je 499 Kč/ měsíc a smlouva na dva roky. Síla signálu nyní 25%, v noci až 75%, přitom na vysílač vidím. V O2 mě radili, že si mám od nich koupit venkovní anténu za 500 Kč, že by se to mohlo trochu zlepšit. Na hry to asi není. To jsem jeden modem už vyreklamoval, protože mu vypadával signál. Šel jsem do toho, protože po lince byla rychlost 3 Mbps - jsem daleko od ústředny a cena byla 400 Kč. Tohle je občas daleko horší. Až mě skončí smlouva, půjdu jinam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru