Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Měl bych počkat na novou generaci VR?

Zdravim všechny,

chtěl bych se zeptat na otázku v samotném nadpisu. Již dlouho zvažuji koupi VR (konkrétně ještě nevím), konečně na to mám PC naprosto připraven (i7-8700K, ASUS ROG Strix 1080Ti) ale všiml jsem si, že cena VR headsetu rapidně klesla. Proto zvažuji, jestli nebude lepší počkat na novou generaci a vás se zde chci zeptat, zda-li nemáte nějaké info, co chystají přední značky (HTC Vive, Oculus Rift...). Je to poměrně nemalá částka a tak se nechci unáhlit. Samozřejmě jsem nejprve Googloval ale nějaké konkrétní info jsem nenašel. Zase nechci čekat na nextgen 5 let, obzvlášť, když včera před půlnocí vyšla čeština do Fallout 4 a zřejmě bez problému funguje i v HTC Vive, podle samotných tvůrců překladu. Omlouvám se pokud je téma až moc obecné. Přeji všem klidné prožití vánočních svátků a mnoho úspěchů do nového roku.

Předmět Autor Datum
VR je nyní už splasklá bublina. Naráží to (zatím) na nutnost kabeláže.
touchwood 24.12.2017 16:18
touchwood
Ja osobně čekám na HTC Vive ale kdy bude, toť otázka. Klidně za 2-3 roky. Takže dokud máš "nabušený"…
icepower32 25.12.2017 11:43
icepower32
No vzhledem k dobrým recenzím a k faktu, že o instalaci a používání právě HTC Vive vím už první a po…
Tenkdoseptá 25.12.2017 14:01
Tenkdoseptá
Stvou grafikou máš výkonu na vr až až. Konec koncu stáhni software VRmark a dej test. Mě moje GTX 10…
jezekhifi 25.12.2017 14:28
jezekhifi
Když jsme HTC vive vyzkouseli u kamarada, tak vetsi limit nez ten kabel byla velikost jeho obýváku.…
icepower32 25.12.2017 14:55
icepower32
Jasně, tak si budu muset prostě počkat na nějaké oficiální info ale tak jako tak, do toho jdu, je fa…
Tenkdoseptá 25.12.2017 15:09
Tenkdoseptá
V sedě hrát nechci, jen si to představuju konkrétně ve Fallout 4 VR stejně se budeš ohlížet před ne… poslední
icepower32 25.12.2017 15:22
icepower32

No vzhledem k dobrým recenzím a k faktu, že o instalaci a používání právě HTC Vive vím už první a poslední a to headset ještě nemám, tak se osobně taky přikláním k tchajwanskému High Tech Computer Corporation. Cena je pro mě více než lákavá, takový pokles jsem nečekal.. Ohledně té kabeláže, jak moc omezující je to problém? Konkrétně mám představu, že s headsetem stejně budu stát na místě, jen se popř. otáčet kolem své osy a myslím, že při uvážlivé instalaci dokážu zamezit nějakému zamotávání na minimum. Viděl jsem borce, kterýho napadlo kabely přidělat na strop na systém kladek aby vysely dolu, to ve mně zas bouří veškerou estetiku bytu ale taky je to řešení.
A k tomu HW, myslíte, že pro budoucí generaci VR již nebude moje sestava dostačující? (Popř. jak moc je absurdní, že se vůbec na něco takovýho ptám? :-D ) Díky.

Když jsme HTC vive vyzkouseli u kamarada, tak vetsi limit nez ten kabel byla velikost jeho obýváku. Ten kabel me neomezil ani jednou ale daval jsem si podvedome pozor aby se mi nezamotal pod nohy kdyz jsem ve hre (podobne counter striku) klekal na zem, abych se kryl pred palbou za stojicimi vozy :-)

Netusim jak na tom bude vykonove tvoje gpu za 3 roky, ted je to high end, pak to muze byt middle end, coz pro prip. 2. Generaci VIVE muze byt tzv "minimum requirement", ale take nemusi, to holt nikdo nevi dneska.

Otazka jak to bude s popularitou VR v budoucnu. Ted jsi pro to nadseny, takze bych volil koupi nyni, za 3 roky te to vubec bavit treba nebude a pak to pod cenou budes prodavat po bazarech

Jasně, tak si budu muset prostě počkat na nějaké oficiální info ale tak jako tak, do toho jdu, je fakt, že sám nevim jestli za 3 roky budu mít na hry čas. V sedě hrát nechci, jen si to představuju konkrétně ve Fallout 4 VR, kde je chůze plně za pomocí ovladačů (pokud nemáte k dispozici prostor velikosti Commonwealthu ze hry). Každopádně díky za rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru