Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vista na Notebooku

Mám dotaz
Koupil jsem notebook a byla na něm Vista Home , ale já bych na něm chtěl mit moje XP Media center ( origoš ).

Teť ten dotaz:
Když notebook zformátuju a nainstaluju ty XP půjou tam pozdějc znova nainstalovat ty Visty ? ( jde mi o licenční klíč na spodku Notebooku )
Kdybych tam nainstaloval pirátské Vista Home a dal tam klíč ze štítku jestly se budou chovat jako Origoš. ( Ty Visty byly předinstalované je tedy o ně škoda přijít.)
Nebo jak by se daly zálohovat z HDD
Díky za odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1. XP nemozes mat s rovnakym cislom na dvoch PC naraz, budes mat pravdepodobne problemy s aktivaciou…
MM.. 16.06.2008 18:31
MM..
del, nevkládejte sem nesouvisející odkazy (karel) poslední
tommik 16.06.2008 20:19
tommik

1. XP nemozes mat s rovnakym cislom na dvoch PC naraz, budes mat pravdepodobne problemy s aktivaciou resp. s windows-update, bud na tom novom PC, alebo neskor na tom starom PC, alebo na oboch.

2. k tvojej otazke: Vista by sa mala dat nainstalovat s licencnym cislom z NB, ale len spravna verzia (OEM a len ta verzia ktoru tam mas), takze by som to neriskoval, a zalohoval si to, co tam mas predinstalovane.
Spravidla to vyrobcovia robia tak ze bud a) mas k tomu nejake recovery CD alebo DVD z ktoreho sa da obnovit aj operacny system (overit si ze to je na nom napisane, ze to nie je CD/DVD len pre obnovu aplikacii), alebo b) po prvom spusteni ti to ponukne vyrobit/napalit si zalohu systemu (vyrobis si recovery CD/DVD) alebo to je niekde na ploche alebo v ponuka start (pozri navod) toto ide urobit len raz tak to nepokaz, alebo c) na HDD je recovery oddiel na ktorom je zaloha predinstalovaneho OS a da sa to potom napr. z BIOSu alebo nejakou klavesovou kombinaciou pri spustani obnovit do povodneho stavu, samozrejme len ak ten oddiel neodstranis.
Tak si pozri (navod) ze ako je riesene recovery a ak je to moznost b) tak si to recovery CD/DVD urcite vytvor, aby si to potom mohol vratit do povodneho stavu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru