Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě nového PC - nechci, aby prodejna instalovala Windows, jak na to?

Mám dotaz: kupuji nový PC, který budu asi kupovat u Alzy nebo CZC a nechám si ho sestavit. Současně budu kupovat "Windows 10 Pro 64 bit", ale operační systém bych si rád nainstaloval sám. Jenže aby obchod mohl počítač sestavit, potřebují otestovat komponenty, čili musí Windows nainstalovat.

Příliš neveřím postupu instalace technika, bude určitě spěchat a odškrtá při instalaci věci, které nechci, nebo naopak nezaškrtne, co instalovat chci. Nemám zkušenosti s Windows 10, ale slyšel jsem, že musíte registrovat při instalaci účet u MS a prý se importuje do FB účtu? Můžu nějak technikovi říct, aby u MS neregistroval účet pod mým jménem? Nechci, aby MS shromažďoval údaje k mé osobě.

Nyní na současném PC mám Windows 7 a při instalaci jsme neuváděl svoje údaje, počítač jsem nazval prostě "Počítač" a místo jména jsem napsal "Domácí počítač" a prošlo to. Nevím, ale jestli u Windows 10 nedochází k ověření totožnosti člověka?

Co jsem kupoval PC před 15 lety, tak jsem třeba ani nedostal instalační CD a musel jsem "strpět" instalaci od obchodu a s tím žít. Nevíte, jak to chodí dnes? Chtěl bych po prvním zapnutí počítače naformátovat disky a Windows si nainstalovat sám.

Jsem si vědom i nevýhody, že asi budu muset znovu stahovat ovladače k jednotlivým komponentům, ale to snad zvládnu.

Také mi není jasné, jestli musím koupit FPP licenci, nebo stačí OEM. Rozdíl mezi nimi chápu, přečetl jsem na Wikipedii, ale není mi jasné, když koupím OEM licenci a naformátuji disk, jestli mi to dovolí nainstalovat znovu čerstvou instalaci Windows. Také jsem si všiml, že Windows se už neprodává na CD/DVD, ale na fleshdisku. Předpokládám, že to ničemu nevadí a počítač při bootování fleshdisk najde.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny