Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem herni monitor

Technologie vrstveni spiralovitych krystalu (Twisted nematic) je z principu vzdy horsi nez prepinani krystalu polozenych v jedne rovine (In-Plane Switching). Proto nikdy TN nemuze dosahnout na kvalitu IPS a 6bit+FRC nekterych panelu s tim vubec nesouvisi.

Ceny technologii se dnes vyrovnaly a tak kupovat TN proste nedava smysl. Samozrejme i mezi IPS jsou znacne rozdily a muze koupit horsi nebo lepsi panel, vzdyt IPS ma spoustu ruznych podmnozin z nichz nektere vyroby jsou zamerene predevsim na cenu a s kvalitou si hlavu nelamou.

Nikdo mu ale neradi, aby vzal spatny IPS displej. Urcite by mel vzit co nejlepsi, ale je zrejme, ze se musi vlezt do financi, takze pak uz je otazka za co vsechno da penize.

Mimochodem podobne jako argumentujes s TN, bych mohl argumentovat i s 6bit+FRC. Obzvlast na hernim monitoru to nemusi byt vubec zadny problem a osobne bych si s tim starosti nedelal. Opet ale plati, ze FRC nebo-li dopocitavani barev ridi nejaka elaktronika a ta je u ruznych vyrobcu ruzne kvalitni.

Vzdy to pri omezenych financich bude o nejakem kompromisu, jestli trvat na 8bit, jestli 144Hz, jestli G-Sync atd.

Jak jiz napsal sambilionk, protoze dnes uz lze i v levne tride najit slusne IPS nebo MVA, kazdopadne ale nema cenu brat stare TN.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny