Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Posouzení PC okolo 35 tisíc Kč (nemám cenový strop)

MSI nema napriklad problemy s designem desky a treba se to odrazi i na zvukovce, osobne se mi na desce Gigabyte stalo, tudiz za me radeji desky Asus a MSI.

Sam nesifruju nikde nic, nemam co, ale jsem schopen pochopit sifrovani na mobilu nebo na notebooku, pokud tam mas nejak klientska ci jinak citliva data, kde preci jen je mozna sance na kradez pri cestovani. Proc ale sifrovat pocitac, ktery se nikam nestehuje a pravdepodobne lezi doma nebo v kancelari? Radeji si porid bezpecnostni dvere. :-)

Počítač je zapnutý občas nonstop, obvykle 16 hodin denně.

To pak nema snad sifrovani zadny smysl, akorat navysuje potrebu vykonu pocitace a dela obtiznejsim zalohovani, pokud ma byt vse sifrovane.

---

Nepredpokladam, ze by ti v obchode nastavili RAID, ale neni to slozite, takze nemam obavu, ze bys to nezvladl sam. RAID1 chrani proti vypadku jednoho z disku, ale casteji se stava, ze dojde k nejake chybe pri zapisu na jednom disku a ta se zreplikuje i na druhy disk, stejne tak kdyz odejde deska nebo raid radic, tak co pak, budes mit k dispozici jeste jeden nahradni presne stejny? Prijde mi rozumejsi mit jeden HDD v PC a zalohovat to do NASu a offline potom na externi disk (krabicka + bezny disk) lepe nez na DVD. Tim vytvoris 3 kopie, coz mi prijde jako dostacujici. Pokud ale chces, tak samozrejme i RAID1 ma svuj vyznam a dva 5400ot. HDD jeste nejsou tolik slysitelne, to je stale pouzitelne i v tiche domacnosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny