Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Virtualbox: na SSD nebo HDD?

Na SSD s W10 budu instalovat Virtualbox (kvůli provozu virtuálního stroje s XP). Kam ale dát vlastní virtuální stroj, o velikosti až 10GB?

Pokud by byl na SSD, nebude se těch 10GB při provozu virt. XP (práci v XP) pořád přepisovat? I když jde v rámci virt. XP třeba o změnu malého souboru, navenek (z hlediska SSD) jde o změnu jednoho velkého, o velikostí x gigabajtů. Souboru s celým XP.

Nebo raději pro klid duše ty obrazy hodit na HDD, obzvláště když na rychlosti oněch XP nezáleží?. Co v nich potřebuji dělat, běží naprosto vyhovujícím způsobem i na mnohem HW slabších strojích. Že se XP místo 2 vteřin spustí za 12, to mi žíly opravdu trhat nebude.

Přikláním se k té HDD verzi. Pokud by ale ten obraz OS fungoval jinak než si myslím (že se pořád nepřepisují gigabajty), klidně bych to nechal na SSD. Vlastně netuším, zda ten virtuální OS "beží" vůbec na disku, jestli se tak neděje pouze v RAMce. A zda se na fyzický disk neukládá až při zavření virt. OS. A při tom netuším, zda by se přepisoval celý soubor - tedy pokud bych například denně 10x spustit OS z 5GB obrazu, zda by se nakonec nezapsalo 50GB dat… to by mi jednoznačně vadilo, SSD by se rychle "opotřebovalo".
Změna předmětu, původně: Virtualbox: na SSD nebo HD? (L-Core)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny