Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Mining kryprtoměn

Dobrý den,

rád bych se tu zeptal někoho, kdo opravdu rozumí miningu kryptoměn. Má v přítomnosti ještě smysl skládat sestavu na mining kryptoměn jako je Litecoin nebo Etherum, o Bitcoinu vím, že se to už nevyplatí. Zajímalo by mě to, protože nad tím dlouhodobě uvažuji. Dále by mě zajímalo, jestli se dá nějak spočítat, kolik H/s (MH/s) by mining sestava zvládala. U klasického počítače je návratnost nulová, mám pc od Dellu za 35k a nijak extrémně sem se někam neposunul. Jsou vždy potřeba mining sestavy za stovky tisíc nebo milióny? Zajímalo by mě, od jaké sumy se člověk baví o návratnosti své investice. Případně jaké komponenty se na mining vybírají, vím, že velmi výkonné grafické karty a četl jsem, že těžit dnes přes procesor už moc výnosné není oproti grafické kartě. Momentuálně jsem mining zkoušel na stránce Coinpot.co, od známého mám informaci, že to není scam, případně pokud znáte nějakou lepší, rád si nechám poradit.

Děkuji za všechny odpovědi.

TH

Předmět Autor Datum
Na uvod asi tolko...venujem sa IT profesionalne uz desiatky rokov sa da povedat. Pracujem obcas dlho…
fleg 31.12.2017 13:22
fleg
Děkuju za odpověď, nicméně jsem chtěl jen objektivní zhodnocení a né radu najít si "normální práci".…
Tomáš1234569 31.12.2017 13:42
Tomáš1234569
Lenze to je objektivne zhodnotenie. To, ze to nie je odpoved, ktoru si ty chcek pocut je uz druha ve…
fleg 31.12.2017 14:08
fleg
četl jsem, že těžit dnes přes procesor už moc výnosné není to snad v době, kdy byl bitcoin za 5 dol… poslední
ledníbrtník 31.12.2017 14:19
ledníbrtník

Na uvod asi tolko...venujem sa IT profesionalne uz desiatky rokov sa da povedat. Pracujem obcas dlho do noci (ked nieco konfigurujem), pomerne casto aj manualne (vystavba sieti a pod). Mas pocit, ze keby bolo tazenie akejkolvek meny vynosne pre jednotlivca, ze sa takto trapim? Ved by som len sedel doma a nejaka pc farma by mi tu tazila akukolvek kryptomenu a ja by som nemusel nic robit.
Tazenie kryptomien, pripadne ich obchodovanie je silno rizikove vzhladom na ich obrovsku volatilitu. Nie je napriklad pravda, ze tazenie bc je uz passe. Prepocty boli robene v case, ked bol kurz mozno 500$ a spalena elektrika+hw ta stala 1000$. Ale kurz bol uz predsa 20k a to razantne zmenilo tento pomer nemyslis? Samozrejme zmenilo sa odvtedy vselico, narocnost na blok sa zvacsila, pocet minerov tiez. Dnes nemas dostupny solidny prepocet, ci sa ti tazenie oplati. Navyse nikto nevie akym smerom sa bude uberat kurz bc a ostatnych kryptomien, takze taky prepocet ani spravit nie je mozne.
Bc je bublina to je kazdemu jasne a vzhladom na jeho povahu sa nemoze rozsirit ako bezne platidlo. Aj preto vznikli alternativy ako je cash, ci ethereum. Lenze akonahle na burze zakolisa bs taha zo sebou dole aj ine kryptomeny a je dost pravdepodobne, ze po splasnuti bubliny bude trvat isty cas kym investori naberu zase doveru ku kryptomenam.
Ak mas rad adrenain a chces sa hrat sksu skor obchodovane. SU to pomerne tychle peniaze. Pred dvoma dnami som zarobil za jeden den asi 250$ na pohybe bc a ethereum proti sebe a keby som nemal nastaveny close at profit tak nizko mohlo to byt vyrazne viac.
Od vcerajseiho vecera som naopak prerobil asi 3k na bc, pretoze som ocakaval jeho pokles a on bohuzial mierne stupol a nakolko zatial nemam nastaveny stop loss tak ta strata moze byt aj vyrazne vacsia. Verim totizto, ze bc pojde zase dole po novom roku.
Ak chces teda naozaj poradit zabudni na nejake rychle peniaze a poobzerat sa po normalnej praci ako my vsetci ostatni;o).

Děkuju za odpověď, nicméně jsem chtěl jen objektivní zhodnocení a né radu najít si "normální práci". Nezlobte se, ale nemůžete vůbec tušit, jak na tom finančně jsem a rozhodně neberu mining jako práci, ale jako podnikání, člověk to zkusí se vším co má a buď to vyjde nebo ne... Jen blázni to mohou považovat za rychlý výdělek bez práce...

Lenze to je objektivne zhodnotenie. To, ze to nie je odpoved, ktoru si ty chcek pocut je uz druha vec.
Navyse som ti jasne napisal, ze chces informacie, ktore momentalne (z pochopitelnych pricin) nie su dostupne. Nikto ti nepovie kolko ti vytazi zostava XY za 24h, takze si nevies prepocitat kolkobude trvat vytazenie jedneho bc a nasledne si nevies zratat naklady na elektriky a hw a porovnat s cenou bc, ktora beha 10-20% hore dole skoro kazdy den.
Co na tom nechapes? Ved keby sa na tom dalo zarobit a je mi jedno, ci pomaly alebo rychlo tak uz davno mam doma vypratanu pracovnu a v nej 2 rackove skirne, kde by som tazil ako o zavod. Kazdy chce takto zarabat a keby to bolo rentabilne ver tomu, ze tak robim aj ja,
Keby som tusil, ze bc vyleti zo stabilneho kurzu na 20 nasobok ver tomu, zeby som tie bc uz davno tazil alebo nakupoval lenze kto dnes tvrdi, ze to vedel vedome klame. Vedelo to mozno par ludi, ktori tuto bublinu vyprovokovali a nasledne na nej rozpravkovo zbohatli.
Ak chces teda radu ta odznela...prestan snivat o zarabani na kryptomenach cez tazenie, pretoze nevies odhadnut ich kurz v buducnosti, nevies ktora mena sa uchyti a ktora nie a nevies aka bude v buducnosti legislativa statov voci kryptomenam.
Moje predpokladay su, ze kryptmeny budu padat, je ich prilis vela a navzajom sa pozieraju.
Suboj kryptomien navyse vyhra nejaka statom(uniou) riadena kryptmena, pokial viem su uz naznaky, ze niektore staty chcu ist cestou vlastnych kryptomien a v okamihu, ked v USA, ci v EU alebo v Cine pridu na to, ze namiesto zbytpcneho boja proti kryptomenam je mat vlastnu pojde cely bc a spol do kytek.

četl jsem, že těžit dnes přes procesor už moc výnosné není

to snad v době, kdy byl bitcoin za 5 dolarů.
podle toho co jsem zas četl já, se to dnes nevyplatí na ničem, co připomíná pécéčko. postav si doma farmu se 100 grafikami, třeba to vyjde.
pak si to klidně pojmenuj podnikání.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru