Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem KasperskyAnti-Virus vs. Kaspersky Free Antivirus

Já to teď trochu studuji, protože jsem kdysi používal Kerio, po jeho konci přešel na Sygate a po jeho prodeji Nortonu jsem přešel na Comodo Firewall. Jsem laik, ale přesně jak píšeš, chci mít aspoň základní kontrolu nad komunikací počítače s internetem. Defaultně zakázaná komunikace a postupné povolování by mi vlastně vyhovovalo, na druhou stranu nejsem expert a jednoduchost Comoda mi vyhovovala. Nicméně přesně jak píšeš, sleduji zbytečné nabobtnávání Comoda a poslední rok divné chování.

Teď kupuji nový PC s Windows 10 Pro, což vede k přehodnocení mojí politiky zabezpečení PC.

Tady nějaký expert https://www.cnews.cz/souboj-bezpecnostnich-expertu-jsou-antiviry-prinosne-nebo-je-mame-zahodit/ píše, že by na počítač antivirus neinstaloval, a s podobnými názory se poslední rok na blozích a informačních serverech setkávám často, antiviry bobtnají a paradoxně se stávají pro laiky nebezpečné, navíc, pokud útočník (virus) ovládne antivirový program, získá kontrolu nad počítačem. Tolik jsem si odnesl z četby, sám tom vím prd.

Z diskusí dobře vycházel Kaspersky, proto o něm uvažuji jako o horkém kandidátovi. Ten expert z Mozilly se ale pozitivně vyjadřuje o Windows Defender, koukal jsem na něj a přijde mi zase až moc jednoduchý bez možnosti detailnějšího nastavení a dle screenshotů vypadá docela neobvykle oproti jiným antivirům.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny