Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vymena TV zasuvky panelak

Zdravím, je to maličko z jiného soudku než počítače, ale snad tu je někdo kdo rozumí TV zásuvkám v panelácích. Vyměnili jsme při rekonstrukci bytu TV zásuvku, která je průchozí...(panelák jede na spol. anténu) Je možný, že někomu podemnou nemusí nyní jít TV? mně funguje... kdyby se to udělalo špatně, tak by ani u mě nešla, ne?
Díky za rady...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle je taková duchařina, že je možné naprosto všechno. Včetně toho, že jim to jde nyní lépe (při p…
ml1 10.01.2018 11:02
ml1
děkuji za reakce - měnila se tahle pravěká - dcF1mm (označení, ani parametry nejsou psány) jediné, ž…
Brnas11 10.01.2018 19:07
Brnas11
Hůř než to bylo provedené u té pravěké (to je opravdu ošklivé provedení, ale jestli vám to v panelák… poslední
ml1 12.01.2018 14:34
ml1

Tohle je taková duchařina, že je možné naprosto všechno. Včetně toho, že jim to jde nyní lépe (při pečlivém provedení by to tak být mělo - nové koště dobře mete a nová lesklá zásuvka bude signál určitě převádět lépe než stará zkorodovaná). Pokud nemáte úplně nemožné sousedy (jak bývá v paneláku běžné), dalo by se to vysondovat rozhovorem s nimi. Úplně idální by bývalo bylo zjistit, jaká je úroveň signálu u některého ze sousedů před a potom zjist totéž (stejné stanice) po. Set-top boxy a televize to obvykle ukazují, což dává možnost posoudit takový zásah i bez speciálních přístrojů. Takto dodatečně už se to nezjistí a nezbývá než čekat, jestli se někdo neozve, že mu nehraje televize.

Hůř než to bylo provedené u té pravěké (to je opravdu ošklivé provedení, ale jestli vám to v paneláku dělali učni jako nám, tak se neni čemu divit) jste to snad neudělal. Tyhle zacvakávací věci chtějí akorát dodržet zakončení kabelu, několikrát jsem takto montoval zásuvky (klasické 230 nebo 380) a byla tam vždy vylisovaná mírka na to jak se musí drát oholit, pokud to bylo na této, a dodržel jste to, tak to musí jít a podle mě opravdu lépe než předtím. Ale jak řikám, pro mě jako silnoproudaře je to duchařina a kolikrát se mi stalo, že jsem vyměnil rozpadlou koncovku a výsledek byl horší než předtím, do zásuvky STA jsem se ovšem nikdy nehrabal.

Zkoušel jsem hledat, protože o tesle se toho na internetu válí hodně a jediné, co jsem našel je https://www.tvfreak.cz/prijem-dvb-t-na-spolecnou-televizni-antenu/3476-4 ta vaše je asi ta druhá tam zmiňovaná, přinejmenším je to stejná generace a jestli ta fungovala (přestože pro UHF neni vhodná a jinak než v UHF se nevysílá) tak tam musí fungovat cokoliv.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru